A mézes zserbó tésztájának hozzávalóit egy robotgép segítségével összegyúrjuk.
A kész tésztát lisztezett deszkára borítjuk, és 5 egyenlő részre osztjuk. A tésztadarabokból cipókat formázunk, és egyenként, egyforma vastagra, gáztespi méretűre nyújtjuk, majd a tepsi hátán, kb. 10 perc alatt aranybarnára sütjük.
A töltelékhez a tejet a vaníliás cukorral felforraljuk. A tojássárgáját kikeverjük 2 evőkanál kristálycukorral és a liszttel, majd belefőzzük a vaníliás tejbe. Amikor kihűlt, 15 dkg kristálycukrot, 20 dkg vajat és egy kis rumot adunk hozzá.
A mázhoz a cukrot a kakaóporral és a meleg vízzel sűrűre főzzük. Elválik az edény falától, ha kész. A tűzről levéve beleteszünk 10–15 dkg vajat, kevergetjük, amíg el nem olvad (ezt akkor kell megcsinálni, ha megkentük a lapokat a töltelékkel).
A tölteléket négyfelé osztjuk, és a lapokat ezüst fóliával letakart tálcára tesszük, megkenjük a töltelékkel. Az utolsó lap tetejére kenjük a csokis mázat. Legalább 1 napot állni hagyjuk, utána lehet szeletelni kb. 2 ujjnyi széles, 7–8 cm hosszúra.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.