A tojásfehérjéket bekészítjük a robotgép üstjébe és alacsonyabb fokozaton elkezdjük verni, aztán lassan felvisszük közepes fokozatra.
Amikor a méz már majdnem bugyog, feltoljuk max. sebességre a robotgépet, így mire a mézünk készen lesz, a tojásfehérjénk is gyönyörű habos lesz.
Kb. fél perc múlva belecsurgatjuk a felvert habba a mézet, persze a gép közben nem áll meg. 2-3 percig hűtjük így az egészet, utána leállítjuk a gépet és fakanálra váltunk.
Az összes többi hozzávalót belemérjük a tojáshabba, és addig keverjük, amíg egy gyúrható masszát nem kapunk. Letakarjuk folpackkal és 1 órára hűtőbe tesszük pihenni, így könnyebb lesz vele dolgozni.
Ezután kiszórunk mandulát a felületre, amin dolgozunk. 5 gombócba osztjuk a tésztánkat és mindegyiket egyenként kisodorjuk 1,5-2 cm vastagságú rúddá. Betesszük további 2 órára a hűtőbe.
Mindezek után a rudakat feldaraboljuk 5 cm-es darabokra, gyors mozdulatokkal megforgatjuk porcukorban és letesszük sütőpapíros tepsire úgy, hogy legyen köztük legalább 2 cm távolság. 180 fokos előmelegített sütőben 13 percig sütjük.
Nézd meg videón, hogyan készül a csodálatosan finom amaretti:
Megjegyzés
A megadott mennyiségekből kb. 20-25 db amaretti készíthető.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.