A lisztet, a tojást és a tejet összekeverjük. 2 db meghámozott és kimagozott körtét nagy lyukú reszelőn lereszelünk, és a keverékhez adjuk. Ezután olajjal kikent, forró palacsintasütőben a szokásosnál kicsit vastagabb palacsintákat sütünk.
A mascarponébe belemorzsoljuk a márványsajtot, és ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk. A sajtos keverékkel megkenjük a palacsintákat, feltekerjük mindet, majd kettévágjuk, és kivajazott tűzálló tálba tesszük úgy, hogy a vágott végük legyenek felül.
5 dkg vajon enyhén megpirítjuk a lisztet, és felengedjük annyi felforralt tejjel, hogy sűrű besamelmártást kapjunk. Sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük. Még melegen a palacsintákra öntjük, majd 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt aranysárgára sütjük.
A vörösborhoz hozzáadjuk a mézet, összeforraljuk, majd hozzáadjuk a maradék (5 dkg) vajat, és további 1 percig forraljuk. Ezután beledobjuk a maradék kimagozott és nagyobb cikkekre vágott vilmoskörtét, felforraljuk, levesszük a tűzről, és megszórjuk vágott dióval.
A palacsintát frissen, melegen tálaljuk, és a vörösboros körtével kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.