A megmosott és szárazra törölt csirkemellfilét felszeleteljük, megsózzuk, megborsozzuk, megkenjük olajjal, és legalább 1 órát pácoljuk.
Forró serpenyőben kissé megkaramellizáljuk a mézet, majd felöntjük a forró alaplével és a borral. Amikor felforrt, hozzáadjuk a leszemezett szőlőt, 1-2 percig főzzük, majd kiszedjük és melegen tartjuk.
A visszamaradt lébe tesszük a vaj felét, és lassú forralással besűrítjük. Hozzáadjuk a maradék vajat, és összeforraljuk a szőlőval.
A roston sütéshez felforrósítjuk a grillezőt, majd az olajozott húsok mindkét oldalát pirosra sütjük. Burgonyapürével vagy vajas tört burgonyával tálaljuk rárakva a szőlőszemeket. A húsokat meglocsoljuk a mártással.
Megjegyzés
Egyszerre édes és gyümölcsös, sőt egészséges a felhasznált alapanyagoktól.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.