A csirkét megtisztítjuk, szárazra töröljük. A vajat felolvasztjuk, hozzákeverjük a sót, a borsot, a pirospaprikát és a zúzott fokhagymát. A fűszeres vaj kétharmadával kívül-belül megkenjük a csirkét.
Egy nagyobb méretű tepsit vékonyan kikenünk olajjal vagy zsírral, és ráfektetjük a csirkét. A megtisztított vöröshagymát és a citromot négybe vágjuk, és a csirke belsejébe tesszük. A tepsibe 1 dl vizet öntünk, majd a húst lefedjük. 160 fokra előmelegített sütőben egy órán át lefedve sütjük.
Az édesburgonyát megtisztítjuk és hasábokra vágjuk. Ráöntjük a maradék fűszeres vajat, jól átforgatjuk benne. Amikor a csirkéről levesszük a fóliát, a tepsiben elrendezzük köré a krumplit. 180 fokon addig sütjük, míg a csirke megprirul és a krumpli átpuhul. Néha meglocsoljuk a szaftjával.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.