A tepsis édesburgonya karottával elkészítéséhez a zöldségeket megtisztítjuk és vékony (3-4 mm vastagságú) szeletekre vágjuk. Ha rusztikusabb hatást szeretnék, akkor a karottát negyedeljük (sárgarépa esetén kisujjnyi darabokat vágunk), az édesburgonyát nagyobb darabokra kockázzuk.
Egy tepsi alját vastagon kivajazzuk, a zöldségeket ráterítjük, sózzuk és frissen őrölt feketeborssal kissé megszórjuk. Alufóliával letakarva 150-170 fokos sütőben 30 percig sütjük, majd a fóliát levéve további 5 percig pirítjuk.
Megjegyzés
Egyszerű, de nagyszerű köret, ideális gyümölcsös-húsos ételekhez, szárnyasokhoz.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.