A burgonyát megmossuk, meghámozzuk, majd cikkekre vágjuk, a hagymát megpucoljuk, és cikkekre vágjuk.
Egy fazékba öntjük a burgonyát, felöntjük annyi hideg vízzel, amennyi ellepi, megsózzuk, forralni kezdjük. A forrástól számítva 6-8 percig főzzük, nem főzzük puhára, csak előfőzzük. Ha kész, leszűrjük.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Egy tepsibe kanalazzuk a zsiradék felét, beletesszük a burgonyát, fűszerezzük a rozmaringgal, a kakukkfűvel, alaposan megsózzuk, hozzáadjuk a hagymacikkeket, megszórjuk a pirospaprikával, és az egészet alaposan összeforgatjuk. Rákanalazzuk a maradék zsírt, ezzel is összeforgatjuk, végül rászórjuk a fokhagymagerezdeket.
A burgonyát betesszük a sütőbe, és 35-40 perc alatt pirosra sütjük.
Nézd meg, hogyan készül a fűszeres tepsis krumpli:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.