Az alapanyagokat kimérjük, előkészítjük. Egy tálba átszitáljuk a lisztet. A liszt közepébe lyukat formázunk, majd beleöntjük a tejet, és belemorzsoljuk az élesztőt. Adunk hozzá egy csipet cukrot, majd egy villa segítségével a lyuk széléről elkezdjük belehalmozni a lisztünket, amíg masszaállagot nem kapunk. A tetejét megszórjuk liszttel, így látni fogjuk, hogy mikor futott fel az élesztő, nagyjából 15 perc elég.
Hozzáadjuk a burgonyát, a kefirt, sózzuk, csipet cukor, löttyintésnyi olívaolaj, és dagasztani kezdjük. Ha száraz, adhatunk hozzá a burgonya főzőlevéből. Minimum húsz percig dagasztani kell, amíg szépen elválik a tálunk oldalától, de figyeljünk rá, hogy ez egy folyósabb tészta, nem kell, hogy túl szilárd legyen. Ha jónak ítéljük, konyharuhával letakarva, szobahőmérsékleten eltesszük keleszteni egy órát.
A szószhoz egy kis tálkába reszelünk két gerezd fokhagymát, hozzáadunk egy löttyintésnyi olívaolajat, sózzuk, forró vizet adunk hozzá, borsozzuk, és összekeverjük. Amíg a tészta megkel, hagyjuk kihűlni.
A magyaros feltéthez a bacont apróra vágjuk, egy forró serpenyőbe helyezzük, majd félkészre pirulásnál hozzáadjuk a kettévágott koktélparadicsomokat. Összepirítjuk, ha kész, félretesszük.
Sajtot reszelünk, és miután elkészítettük a feltét hozzávalóit, megcsináltuk és hagytuk kihűlni a fokhagymás szószt, nagyjából le is telt az egy óra, ami a tészta kelési ideje.
Olajozott kézzel gombócokat formálunk belőle, kinek mekkora szimpatikus, és egy beolajozott vágódeszkára helyezzük. Az olajat feltesszük melegedni. Amíg felmelegszik, a gombócokat letakarhatjuk, ez idő alatt is javulni fog még az állaga. A tésztát megformázzuk, és oldalanként 3-3 perc alatt készre sütjük. Lecsöpögtetjük, meghalmozzunk a kedvenc feltétjeinkkel, és már fogyaszthatjuk is.
Nézd meg videón, hogyan készül a kefires-burgonyás lángos!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.