A tejet és a vizet meglangyosítjuk. Egy pohárba tesszük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felöntjük 1 dl tejjel. Lefedjük és addig várnunk, amíg felfut.
Egy tálba tesszük a lisztet és a sót, majd összekeverjük. A közepébe egy mélyedést fúrunk, és beletesszük az olajat, a felfuttatott élesztőt, a maradék tejet és egy kevés langyos vizet. Összekeverjük és a vizet apránként hozzáadagoljuk. Amikor már közepesen lágy a tészta, kelesztőtálba tesszük, és kb. fél óráig hagyjuk letakarva, meleg helyen kelni.
Ezután olajos kézzel kis halmokat szaggatunk a tésztából, majd kicsit távolabb egymástól tálcára tesszük. Letakarjuk, majd így kelesztjük tovább.
Amikor már szép nagyra nőttek a tészták, (kb. 30 perc) bő, forró olajban kisütjük a lángosokat úgy, hogy a tésztákat olajos kézzel széthúzogatjuk.
Lecsepegtetjük és törlőpapírra szedjük, hogy a maradék olajat is felszívja. Tálaláskor megsózzuk, megkenjük tejföllel és megszórjuk reszelt sajttal.
Megjegyzés
Magyarországon a strandolás elképzelhetetlen a lángos nélkül. Persze otthon is megsüthetjük, és többféle lángostészta közül választhatjuk ki a kedvünkrevalót. Én a legegyszerűbb változatot sűrűn megsütöm, majd jó sok tejföllel és sajttal tálalom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.