Az édesburgonyát mint a krumplit megtisztítjuk, vékony karikára vágjuk, és a vízben puhára főzzük. A levében hagyjuk kihűlni, majd botmixerrel, vagy tumixgéppel lével együtt krémesre pépesítjük.
A tojást a cukorral kikeverjük, beletesszük a sót, a lisztet, az édeskrumplit, az étolajat, és a tejjel palacsinta sűrűségű tésztát készítünk. Ha túl sűrű, kicsi tejjel még hígítjuk, és olajozott palacsinta sütőben kisütjük.
Az elkészült palacsintát házi birslekvárral (sárgabarack lekvárral) megkenjük, a cukros, darált keverékkel meghintjük, és felcsavarjuk. Tálaláskor kicsit meghintjük a darált keverékkel.
A dió, az olajtök, a birsalma és a batáta megjelenése visszavonhatatlanul jelzi az ősz megérkezését. Én most egy saját terméseimből összeállított vitaminokban gazdag palacsinta receptjét küldöm.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.