A bolognai spagetti ragujához a vöröshagymát, a répát és a zellert apró kockára vágjuk. Használhatunk hozzá aprítógépet is.
Az olajat felmelegítjük egy serpenyőben, és hozzáadjuk a zöldségeket. Miután megpároltuk őket, hozzáadjuk a darált húst és folyamatosan kevergetve lepirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd ha már a hús kellően lepirult és száraz, hozzáadjuk a vörösbort és néhány percig tovább pároljuk.
Beleöntjük a paradicsompürét, némi vizet és alacsony lángon legalább 1 órán át főzzük. Az elfőtt levet folyamatosan pótoljuk kevés vízzel. Sóval és borssal ízesítjük, ha szükséges.
A spagettit a csomagoláson található előírás szerint forró, sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük. A bolognai raguval tálaljuk, a tetejét pedig megszórjuk parmezánnal.
NÉZD MEG VIDEÓN, HOGYAN KÉSZÜL A KLASSZIKUS BOLOGNAI SPAGETTI!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.