A spagettit a csomagoláson található előírás szerint forró, sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük. A főzőlevet félretesszük.
A tojásokat felverjük, majd reszelt sajttal elkeverjük, sózzuk, borsozzuk.
A bacont csíkokra vágjuk, majd forró serpenyőben megsütjük.
A leszűrt tésztát hozzáadjuk, átforgatjuk, végül ráöntjük a tojásos-tejszínes-sajtos mártást és 1 dl főzővizet. Jól átforgatjuk, hogy összeálljon.
Nézd meg videón, hogyan készül a carbonara spagetti
Megjegyzés
A sóval vigyázni kell! Fontos figyelni, hogy sonkából vagy kolozsvári szalonnából készítjük-e az ételt, mivel a szalonna elég sós. Ez a recept Rómából való..... eredeti olasz! És isteni finom!!!!!
A receptet Begina, a fotót Levaycsanad küldte. Köszönjük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.