Az eredeti carbonara spagetti elkészítéséhez a pancettát (ha nem kapunk, akkor se essünk kétségbe, kolozsvári szalonnával is tökéletes lesz) felcsíkozzuk, és az olajon lassan megpirítjuk, majd félretesszük.
Eközben a tésztát sós vízben al dentére főzzük a csomagoláson található utasítás szerint, majd leszűrjük úgy, hogy felfogunk és félreteszünk néhány dl-t a tészta főzővizét.
A tojásokat felverjük, megsózzuk, megborsozzuk, és belereszeljük a parmezánt.
A kifőtt tésztát a pirított szalonnás serpenyőbe tesszük. Alaposan összerázzuk, majd ráöntjük a tojásos keveréket és a tészta főzővizét. Pár percre visszarakjuk a tűzre, közben folyamatosan rázogatjuk addig, amíg a tojás be nem vonja a tésztát és krémes nem lesz.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.