A tésztát felrakjuk főni a csomagoláson jelzett ideig, közben a cukkinit jó alaposan megmossuk, majd 3-4 milliméteres karikákra vágjuk. A parmezánt lereszeljük, három tojást kettéválasztunk, a sárgájákat egy tálba tesszük, majd ehhez rakunk még egy egész tojást.
Egy serpenyőben közepes lángon kevés olívaolajat hevítünk, a cukkiniszeletek mindkét oldalát pár perc alatt megpirítjuk, ügyeljünk arra, hogy annyi szeletet tegyünk a serpenyőbe amennyi érintkezik a serpenyő felületével, így tud szépen megpirulni. Arra is figyeljünk, hogy csak akkor ízesítsük sóval, borssal, mikor már megpirultak a szeletek, mert a só elvonja a cukkini nedvességtartalmát, és nem pirulni, hanem főni fog. Nemcsak serpenyőben, hanem magas hőmérsékleten sütőben is megpiríthatjuk a szeleteket. A megpirult cukkiniszeleteket egy tálba rakjuk.
A kifőtt tésztát leszűrjük, a tészta főzővizéből keveset meghagyunk, ez segít sűríteni a carbonaraszószt.
A tojásokat sózzuk, hozzáadjuk a parmezánt, majd jó alaposan összekeverjük. A serpenyőbe rakjuk a tésztát, lejjebb vesszük a tűzhely hőmérsékletét, a tojásos keveréket ráöntjük a tésztára, alaposan borsozzuk, öntünk hozzá főzővizet, majd lassú tűzön folyamatos keverés mellet pár perc alatt sűrítjük, krémesítjük a szószt. Nagyon figyeljünk, hogy amikor már krémes, zárjuk el a hőforrást, mert könnyen rántotta lesz a végeredmény. Végül hozzáadjuk a sült cukkinikarikákat, összekeverjük és melegen tálaljuk.
nézd meg videón, hogyan készül a carbonara spagetti!
Parmezánnal, olívaolajjal és tört borssal díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.