A tésztát felrakjuk főni a csomagoláson jelzett ideig, közben a cukkinit jó alaposan megmossuk, majd 3-4 milliméteres karikákra vágjuk. A parmezánt lereszeljük, három tojást kettéválasztunk, a sárgájákat egy tálba tesszük, majd ehhez rakunk még egy egész tojást.
Egy serpenyőben közepes lángon kevés olívaolajat hevítünk, a cukkiniszeletek mindkét oldalát pár perc alatt megpirítjuk, ügyeljünk arra, hogy annyi szeletet tegyünk a serpenyőbe amennyi érintkezik a serpenyő felületével, így tud szépen megpirulni. Arra is figyeljünk, hogy csak akkor ízesítsük sóval, borssal, mikor már megpirultak a szeletek, mert a só elvonja a cukkini nedvességtartalmát, és nem pirulni, hanem főni fog. Nemcsak serpenyőben, hanem magas hőmérsékleten sütőben is megpiríthatjuk a szeleteket. A megpirult cukkiniszeleteket egy tálba rakjuk.
A kifőtt tésztát leszűrjük, a tészta főzővizéből keveset meghagyunk, ez segít sűríteni a carbonaraszószt.
A tojásokat sózzuk, hozzáadjuk a parmezánt, majd jó alaposan összekeverjük. A serpenyőbe rakjuk a tésztát, lejjebb vesszük a tűzhely hőmérsékletét, a tojásos keveréket ráöntjük a tésztára, alaposan borsozzuk, öntünk hozzá főzővizet, majd lassú tűzön folyamatos keverés mellet pár perc alatt sűrítjük, krémesítjük a szószt. Nagyon figyeljünk, hogy amikor már krémes, zárjuk el a hőforrást, mert könnyen rántotta lesz a végeredmény. Végül hozzáadjuk a sült cukkinikarikákat, összekeverjük és melegen tálaljuk.
Parmezánnal, olívaolajjal és tört borssal díszítjük.
Nézd meg videón, hogyan készül a carbonara spagetti!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.