A lencsefasírt elkészítéséhez a vöröslencsét átmossuk és leszűrjük. Egy lábosba tesszük, majd 1 tk kakukkfűvel és fokhagymaporral puhára főzzük. Miután elkészült, leszűrjük.
A gesztenyét, a zabpelyhet, a zabpehelylisztet, a maradék kakukkfüvet, a fokhagymát, a vöröshagymaport és a sót egy késes aprítóba tesszük, majd liszt állagúvá aprítjuk, daráljuk.
Egy nagyobb tálban összekeverjük a lencsét a gesztenyés zabliszttel, és egy téglalap alakú sütőformába (vagy őzgerinc formába) tesszük, a tetejét elsimítjuk. Végül megkenjük ketchuppal. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük.
A kelbimbó elkészítéséhez elkeverjük az olívaolajat, a citromlevet és a barna cukrot, majd félretesszük.
Egy nagyobb serpenyőben felolvasztjuk a margarint, beletesszük az apróra vágott vöröshagymát. Félig megdinszteljük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is, majd az egészet puhára dinszteljük. Ezután hozzáadjuk a kelbimbót és az öntetet, elkeverjük, majd tűzálló edénybe átöntjük.
200 fokra előmelegített sütőben alul-felül sütési módban 30 percig sütjük. Ekkor hozzáadjuk a felkockázott almát és a vörös áfonyát, alaposan összekeverjük, és további 10 percig sütjük. Ezután 10 percig grillezzük, amíg a kelbimbó megpirul.
Nézzétek meg videón, hogyan készül a mentes lencsefasírt almás pirított kelbimbóval:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.