A megmosott tojásokat keményre főzzük, leszűrjük, majd hagyjuk kihűlni. A virsliket megfőzzük, ha szükséges, leszedjük a műbelet.
A kelbimbókat megmossuk, a külső leveleiket leszedjük, a szárvéget levágjuk, majd hosszában a bimbókat kettévágjuk. Bő, forró vízben roppanósra főzzük 10-12 perc alatt. Ezután leszűrjük, majd leszárítjuk konyhai papírtörlőn.
Serpenyőben felhevítjük az olajat, majd a felezett kelbimbókat forgatva, rázogatva addig sütjük, amíg kissé megbarnulnak.
A kihűlt főtt tojásokat meghámozzuk, hosszában kettévágjuk, majd kivesszük a sárgájukat.
A tojássárgájákat krémesre keverjük a tejföllel, a tejszínnel, a majonézzel és a mustárral. Óvatosan beleforgatjuk a főtt, felkarikázott virslit, a sült kelbimbót, a felkockázott tojásfehérjét, a leöblített, lecsepegtetett kukoricát és a megtisztított, karikákra vágott zöldhagymát is belekeverjük.
Végül sóval, borssal és citromlével ízesítjük, majd lefedve, legalább 1 órára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek. Felkarikázott hagymazölddel díszíthetjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.