Összekeverjük a vöröslencsét, az áttört fokhagymát, az olívaolajat és a koriandert, és 5 percig állni hagyjuk. Közben az almát megpucoljuk és lereszeljük. A vöröslencsés keveréket feltesszük főni, hozzákeverjük az almát, hozzáadjuk a balzsamecetet, megsózzuk, majd 1 dl vizet hozzáadva haraphatóra pároljuk (a lencse ne essen szét), majd félretesszük hűlni.
Egy tálban összekeverjük a pác összes hozzávalóját, majd egy botmixerrel pépesítjük (nem gond, ha egy-két mandula eredeti méretben megmarad), majd a halakat kívül és belül alaposan átdörzsöljük vele.
Kb. fél órát állni hagyjuk a hűtőben, majd a pisztrángokat megtöltjük a töltelékkel. Egy hőálló edénybe tesszük, végül alaposan megkenjük a maradék pestóval kívülről, és előmelegített sütőben 35-40 perc alatt alsó-felső sütéssel 175 fokon megsütjük.
Néha a lecsurgó páccal újra megkenjük, a végén 5 perces grillfokozattal megpirítjuk a tetejét.
Megjegyzés
Én szegfűszeges, almás basmati rizst készítettem mellé és mondhatom, erőteljes ízharmónia kerített hatalmába.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.