A burgonyát és a zellert megmossuk és meghámozzuk, kockákra vágjuk. A zöldségeket lábasba tesszük, felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, hozzáadjuk a hámozatlan fokhagymákat és a babérlevelet. Sózzuk, és addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak.
Leszűrjük, eltávolítjuk a fokhagymákat és a babérlevelet, majd burgonyanyomóval krémesre törjük a zöldségeket. Hozzáadjuk a vajat és a felmelegített tejszínt, majd alaposan elkeverjük. Sóval és némi szerecsendióval ízesítjük, tálalásig félretesszük.
A pisztrángot megmossuk, szárazra töröljük, minden oldalát megsózzuk, meglocsoljuk a citromlével, majd hűtőbe tesszük 30 percre.
A lisztet egy tányérba szórjuk, egy másik tálban elhabarjuk a tojásokat. Egy harmadik tálban elvegyítjük a zsemlemorzsát és a mandulát. A halszeleteket először a lisztbe, majd a tojásba, végül a mandulás morzsába forgatjuk, és aranybarnára sütjük a felhevített olajon oldalanként kb. 2 perc alatt. Konyhai papírtörlőn hagyjuk lecsepegni. A halat a zelleres pürével tálaljuk. Sült paradicsom illik hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.