A töltelék összeállításával kezdjük, mert annak kicsivel többet kell állni, hogy a zabpehely magába szívja az alma levét. A reszelt almához hozzáadjuk az eritritet, a vaníliaaromát, az őrölt fahéjat, és az aprószemű zabpelyhet, majd összekeverjük. Ezután állni hagyjuk addig, míg elkészítjük a tésztát, hogy a zabpehely magába szívja a nedvességet. A tésztához nagyobb szemű zabpelyhet használtam, melyet kávédarálón ledaráltam, hogy lisztes állaga legyen.
A túrót egy tálba tesszük, majd villával összenyomkodjuk, törjük. Ezután hozzáadjuk az eritritet, a reszelt citromhéjat, a vaníliaaromát és alaposan összekeverjük.
Ezután egyesével hozzáadjuk az egész tojásokat, és mindegyikkel külön-külön összekeverjük.
Végül hozzáadjuk a sütőporral összekevert zabpehelylisztet, és alaposan összekeverjük, majd hagyjuk pár percet pihenni.
A tepsit kibéleljük sütőpapírral, majd egyenletesen belekanalazzuk a tészta felét.
Ezután szintén egyenletesen rákanalazzuk az előzőleg összekevert almás tölteléket, majd egyenletesen befedjük a maradék tésztával.
Behelyezzük az előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. 40-45 perc alatt készre sütjük.
A sütőből kivéve hagyjuk a tepsiben hűlni, majd a sütőpapírral együtt átemeljük egy rácsra, és kihűtjük.
Tálalás előtt ízlés szerint megszórjuk süteményt poreritrittel, majd felszeleteljük fel, és úgy kínáljuk. A vékony tészta és a szaftos, almás töltelék remekül összeillik, és nagyon finom.
Megjegyzés
Amennyiben vastagabb tésztát szeretnénk, akkor süssük kisebb tepsibe, vagy növeljük a tészta hozzávalóinak mennyiségét.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.