A lasagnelapokat haraphatóan keményre (al dente állagúra) előfőzzük, majd leszűrjük és lecsepegtetjük.
Közben a zöldségeket megtisztítjuk és megmossuk. A sárgarépát és a zellert szálasra metéljük vagy durvára reszeljük, a pórét csíkokra vágjuk, a hosszában félbevágott cukkinit felszeleteljük. A paradicsomokat leforrázzuk, és húsukat a héj lehúzása után felkockázzuk. A petrezselymet finomra aprítjuk, a hagymát és a fokhagymát apróra kockázzuk.
A szószhoz a felforrósított olajon megpároljuk a hagymát a fokhagymával együtt. Hozzáadjuk a petrezselymet és az előkészített zöldségeket, majd felöntjük az alaplével és a borral. Paprikával, sóval, borssal, szerecsendióval erőteljesen megfűszerezzük, és lassú tűzön főzzük 12-15 percig. Végül belekeverjük a tejfölt, és szükség szerint utánaízesítjük.
Olajjal kikenünk egy felfújtformát vagy sütőtálat, és az alján eloszlatunk egy kevés zöldséges szószt. Megszórjuk reszelt sajttal, befedjük lasagnelapokkal, majd ebben a sorrendben folytatjuk a rétegezést. A legfelső rétegre valamivel több sajtot tartalékoljunk. Végül a lasagnét a 190 fokra előmelegített sütőben készre sütjük 35-40 perc alatt.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.