Egy serpenyőben a forró olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, 3 perc után hozzáadjuk a félkarikára vágott cukkinit, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük fokhagymával, kakukkfűvel és bazsalikommal. Hozzáadjuk a ricotta és a reszelt sajt 2/3 részét, majd az összevágott konzerv paradicsomot is hozzáöntjük a levével együtt, összeforraljuk.
A sütőt 220 fokra előmelegítjük. Forró sós vízben a tésztalapokat 5 percig főzzük, míg picit puhul. Hideg vízzel leöblítjük és olajjal összekeverjük, hogy ne ragadjanak egymáshoz.
Egy nagy tűzálló tálba rétegezzük alapokat és a ricottás-cukkonis tölteléket, tésztával fejezzük be. Megszórjuk a maradék reszelt sajttal és ricottával.
20-25 percig sütjük, amíg a sajt aranybarna lesz a tetején.
Megjegyzés
Őszi Balázs receptje, fotó: Győrfi Viktória, stylist: Matis Edit Dodi
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.