A karfiol leveleit eltávolítjuk, majd a fejet rózsákra szedjük, leöblítjük és lecsepegtetjük. A megtisztított hagymát apróra kockázzuk.
A vajat fazékban felhevítjük, rádobjuk a hagymát, és 3-4 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a karfiolt, és tovább pirítjuk egy rövid ideig. Megsózzuk, megborsozzuk, felöntjük az alaplével és 1 dl tejszínnel, majd közepes tűzön, résnyire nyitott fedő alatt forraljuk kb. 15 percig. Közben 1 dl tejszínből habot verünk a díszítéshez, és betesszük a hűtőbe.
A megpuhult karfiolt botmixerrel pürésítjük a fazékban. A krémlevest sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük, és előmelegített csészékbe vagy tányérokba merjük. Tetszés szerint tejszínhabot teszünk a tetejére, és paprikával megszórva, petrezselyemlevéllel díszítve tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.