Kijevi csirkemell rizibizivel
Epres blondie
Zsemlegombóc
Kínai szezámmagos csirke
Kapros tökfőzelék virslivel
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Farsangi szalagos fánk
Tárkonyos csirkeraguleves
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Tojásos nokedli fejes salátával
Hagymás rostélyos
Vadas marha
Káposztás tészta egyszerűen
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Klasszikus stíriai metélt
Babgulyás
Dubarry-csirkemell
Mézes-mustáros csirkemell
Körömpörkölt csülökkel
Praktikus

5 praktikus módszer, amely garantáltan megszabadít a kellemetlen szagoktól a konyhában

Sült hal, főtt karfiol, pirított szalonna vagy leégett ételek – mind-mind kellemetlen szagokat hagynak maguk után a konyhában, ezt nyugodtan hívhatjuk akár „konyhaszagnak” is.

Léteznek azonban olyan trükkök, amelyek segítségével pillanatok alatt megszabadulhatsz azoktól az erőteljes aromáktól, amelyek a főzés vagy éppen a sütés során keletkeznek.

A főzés néha kellemetlen szagokkal jár / Fotó: Shutterstock
A főzés néha kellemetlen szagokkal jár / Fotó: Shutterstock

Forrald fel a citromot

Tudtad, hogy a citromos gőz semlegesíti a szúrós szagokat a konyhában? Ehhez egyszerűen vágd félbe a citromot, tedd bele egy fazékba, engedj rá vizet és forrald benne 10 percig a gyümölcsöt.

Az is jó megoldás, ha a sütés során kimaradt citromhéjat használod fel a szagtalanításra. Sőt, még hatékonyabb lesz az eljárás, ha szódabikarbónát is szórsz a citromos vízbe – írja az allrecipes.com.

Igazi varázsszer a szódabikarbóna

Ahogyan azt már az előbb említettük, a szódabikarbóna is hatásos fegyver a konyhai szagok ellen. Amennyiben a vacsora makacs „illatokat” hagyott maga után, nagy segítségedre lehet, ha egy tál szódabikarbónás vizet hagysz a konyhapulton. 

Sőt, ha egy pohár vízben feloldasz 2-3 evőkanálnyi szódabikarbónát, és este berakod a hűtőbe, reggelre garantáltan eltűnik minden kellemetlen szag.

A szódabikarbóna is hatásos szer a konyhai szagok ellen /Fotó: Shutterstock
A szódabikarbóna is hatásos szer a konyhai szagok ellen /Fotó: Shutterstock

Készíts házi potpourrit

Főzés közben is kellemes illatot varázsolhatsz a konyhában, és ehhez még illatgyertyára vagy légfrissítőre sincs szükség. Ha van kedved hozzá, akkor készítsd el a személyre szabott potpourridat. Az ehhez való alapanyagokat akár a saját konyhádban is megtalálhatod. A csodaszer készülhet például citrusfélék héjából, almahéjból, szegfűszegből, rozmaringból, fahéjrúdból stb. Rakd az összes hozzávalót egy fazékba, engedj rá vizet és forrald fel. A gőz nem csak elnyeli a nem kívánt szagokat, hanem a száraz levegőt is párásítja.

Használj ecetes gőzt

Az ecetes gőz is remekül semlegesíti a konyhai szagokat. Keverj össze fél csésze ecetet egy csésze vízzel, öntsd egy fazékba és forrald fel. Ezt a szagtalanító módszert akár főzés közben vagy utána is alkalmazhatod.

Próbáld ki a kávézaccot

Ki ne szeretné a reggeli kávé finom illatát? És milyen jólesik meginni! De utána a kávézaccot sem kell kidobni, ugyanis ez is kiváló alapanyag a szagtalanításhoz. Terítsd a kávézaccot egy lapos tányérra és helyezd a konyhapultra. Ez elnyeli a főzés során keletkezett kellemetlen szagokat.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.