A legfinomabb sütőtökkrémleves
Kapros tökfőzelék virslivel
Mákos guba
Finomfőzelék
Dödölle - az eredeti recept
Mirinda-szelet
Amerikai almás pite sós karamellel
Madártejszelet
Körömpörkölt csülökkel
Vadasmártás sertéscombbal
Vadas marha
Szilvás gombóc hagyományosan
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
A legjobb palacsintatészta
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Csülkös bableves, ahogy Gáspár Bea készíti
Krémes spenótfőzelék
Rakott zöldbab darált hússal
Az eredeti Baklava
Alapételek

Finom, fűszeres és laktató: sajtos csiga túrós tésztából

Ha szereted a sós péksüteményeket, akkor a zöldfűszeres sajtos csigát mindenképpen el kell készítened, ami frissen, még melegen az igazi, de persze hidegen is nagyon finom.

A túrós tészta tökéletes alapot ad a sajtos tölteléknek, a friss zöldfűszerek pedig tovább fokozzák az ízélményeket. Éppen ezért, a  Vidék íze magazin remek sós péksütije a családot és a vendégeket egyaránt elvarázsolja majd, ezért biztos lehetsz benne, hogy az összes csiga pillanatok alatt elfogy a tálcáról.

zöldfűszeres sajtos csiga túrós tésztából
Zöldfűszeres sajtos csiga túrós tésztából: egy igazán különleges sós vendégváró
FOTÓ: VIDÉK ÍZE MAGAZIN

Így készül a Vidék íze magazin kiváló sós sütije, a zöldfűszeres sajtos csiga túrós tésztából

Előkészítés: 25 perc 

Pihentetés: 1 éjszaka 

Sütés: 20 perc 

Hozzávalók

A tésztához: 

200 g hideg vaj 

250 g finomliszt 

200 g túró

1 tojás  

2 kávéskanál só 

A töltelékhez: 

20 g olvasztott vaj 

1 csokor petrezselyem zöldje 

1 csokor snidling 

A tetejére: 

100 g reszelt sajt 

Elkészítés: 

  1. Összemorzsoljuk a fagyos vajat a liszttel. Hozzáadjuk a túrót, a tojást, a sót, és rugalmas tésztává gyúrjuk. 
  2. Kinyújtjuk, és háromszor szimplán hajtogatjuk. Végül átlátszó fóliába csomagoljuk, és egy éjszakán át a hűtőszekrényben pihentetjük.  
  3. Másnap enyhén lisztezett felületen 3-4 mm vastag téglalappá nyújtjuk. Megkenjük a olvasztott vajjal, rászórjuk az összevágott zöldfűszereket. Szorosan felcsavarjuk, és egy centméter vastag szeletekre vágjuk. 
  4. Sütőpapíros tepsire rakjuk, megszórjuk reszelt sajttal, és 200 fokos sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük. 

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Toplista

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.