Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Karácsony

Ez a legfinomabb krumplis pogácsa! Ica néni receptjét mindenki elkéri

Az ünnepi összejövetelek egyik alapeleme a jóféle sós sütemény, és bizony a pogácsánál jobbat még találtak ki. Ha valakinek még nincs meg a jól bevált, tuti receptje, akkor jó szívvel ajánkul az Ica néni féle krumplis pogácsa receptjét: többszörösen kipróbált, a siker garantált!

A krumplis pogácsa nem csupán isteni vendégváró sós sütemény, vagy a reggeli kávé legfinomabb kísérője lehet, de kiváló kenyérpótlék is, ha például bablevest vagy gulyáslevest készít az ember. A benne lévő krumplitól tovább marad puha, mint a hagyományos sajtos pogácsa és társai, így elkészíthető egy-két nappal azelőtt, hogy feltálalnánk. Ha valakinek nincs jól bevát családi receptje, vagy még nem találta meg az igazit, annak jó szívvel ajánljuk Ica néni, azaz Tusák Béláné Frankl lIona pogácsáját. Őrült sikere lesz!

Ica néni krumplis pogácsája (Fotó: Vidék íze )
Ica néni krumplis pogácsája (Fotó: Vidék íze )

Hozzávalók Ica néni krumplis pogácsájához

  • 50 dkg liszt
  • 15 dkg olvasztott vaj
  • 3 dkg élesztő
  • 3 db közepes méretű főtt krumpli
  • kb. 1 dl langyos tej
  • 1 mk. cukor
  • 1 ek. só
  • 1 db elhabart tojás a lekenéshez

Elkészítése:

  1. Felfuttatjuk az elmorzsolt élesztőt a cukorral édesített langyos tejben.
  2. Lereszeljük a héjastul, egészben megfőzött, kihűlt krumplit.
  3. Nagy tálba szitáljuk a lisztet, elkeverjük benne a sót, majd hozzárakjuk a krumplit, az olvasztott vajat és a felfuttatott élesztős tejet. Jól kidolgozzuk; közepesen lágy tésztát kell kapnunk, ha szükséges, egy kis liszttel vagy vízzel korrigálhatjuk az állagát.
  4. A masszából cipót formázunk, tálba rakjuk, letakarjuk egy konyharuhával, és meleg helyen hagyjuk a duplájára kelnie.
  5. Utána enyhén lisztezett deszkán vastagra nyújtjuk.
  6. A tetejét egy éles késsel bekockázzuk.
  7. Közepes méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
  8. A pogácsákat papírral bélelt vagy kizsírozott sütőlemezre rakjuk.
  9. Lekenjük felvert tojással, és hagyjuk még kicsit kelni.
  10. 180 fokra előmelegített sütőben pirosra sütjük. Frissen az igazi!

(Recept és fotó: Vidék íze magazin)

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.