Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Mákos guba  recept
Mákos guba
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Alapételek

Mennyei sajtos-húsos ebéd pillanatok alatt: sajtbundás karaj sütőben sütve

Sajtbundás karaj
Fotó: Győri-Dani Balázs / © Mindmegette
Olajszag nélkül, a sütőben sütve készül ez a finom ebéd. A sajtbundás karaj fűszeres, másnap is ízletes ebéd, ami krumplipürével kínálva kicsiknek és nagyoknak is mennyei fogás.

A sajt és a hús párosításából rossz étel nem sülhet ki - szó szerint! Ebben a receptben a sajt bundaként öleli körbe a hússzeleteket, amelyek így nemcsak szaftosak és puhák, de finom fűszeresek is lesznek. A sajtbundás karaj elkészítése nem bonyolult, ráadásul gyorsan meg is van, hiszen a panírozással és sütéssel együtt alig lesz több 45 percnél. Frissen és másnap, újramelegítve is ízletes ebéd, így bátran vihetünk belőle a munkahelyre is, biztosan sokan fognak irigykedni ránk az étkezőben!

Ez a sajtbundás karaj készíthető csupán egyféle sajtból, de még ízletesebb lesz, ha két vagy három különböző reszelt sajtot is összekeverünk. Érdemes egy kevés cheddart vagy parmezánt is keverni a bundához, de simán trappistából vagy goudából készítve is fenséges ebédünk lesz. Párolt rizzsel és krumplipürével, valamint savanyúsággal kínálva hétvégén is megállja helyét az asztalon.

Sajtbundás karaj sütőben sütve, íme a recept videón

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertéskaraj
  • bors
  • 3 db tojás
  • 1 tk. fokhagymapor
  • 15 dkg liszt
  • 20 dkg sajt
  • olaj

Elkészítés:

  1. A karajszeleteket a hártyás oldalán kissé beirdaljuk. Ezután finoman, pár gyengéd ütéssel kiklopfoljuk.
  2. A hússzeletek mindkét oldalát fűszerezzük sóval és frissen őrölt borssal.
  3. A tojásokhoz adunk egy kevés sót, borsot és fokhagymaport, majd habverővel csomómentesre kavarjuk.
  4. A hússzeleteket először lisztbe, majd a felvert fűszeres tojásba, legvégül a reszelt sajtba forgatjuk.
  5. Egy tepsibe sütőpapírt helyezünk, vékonyan megkenjük olajjal, majd erre helyezzük a karajszeleteket. 190 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt addig sütjük, amíg a sajt meg nem pirul.
  6. Krumplipürével és kovászos uborkával tálaljuk.

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.