Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Dubarry-csirkemell
Kapros tökfőzelék virslivel
Finomfőzelék
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Klasszikus grízgaluska leves
Farsangi szalagos fánk
Klasszikus kuglóf
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Tárkonyos csirkeraguleves
Epres blondie
Krémes spenótfőzelék
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Babgulyás
Kínai szezámmagos csirke
Dödölle - az eredeti recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Zsemlegombóc
Tojásos nokedli fejes salátával
Mákos guba
Ha gyorsan elkészíthető, egyszerű és finom sós sütireceptet keresel, ne is menj tovább, ugyanis ebben a kategóriában megtaláltuk az abszolút favoritot: Gábor, a házi pék gyerekkorunk kedvenc ropogtatnivalóját, a sajtos krékert készítette el legújabb videójában! Máris mutatjuk a házi retró sajtos krékert, amit garantáltan imád majd a vendégsereg!

A sajtos kréker mindnyájunk kedvence volt gyerekként: ezek az apró, könnyű ropogós falatkák egy kis változatosságot hoztak a ropi és sós mogyoró uralta vendégségekbe és zsúrokba. Ha azt mondjuk, hogy ez a világ egyik legegyszerűbb sós aprósütije, amit nem érdemes boltban venni, mert a házi garantáltan ezerszer finomabb, akkor nem túlzunk: valóban villámgyorsan összeállítható a tésztája, tetszőleges formára vágható, és az ízvariációk száma végtelen: készítetjük magokkal vagy sópelyhekkel megszórva, vagy akár extraként parmezánnal is megszórhatjuk a tetejét.

Gábor a Házi Pék sajtos kékere
Gábor, a házi pék sajtos kékere / Fotó: Gábor a Házi Pék Hivatalos Facebook oldala

Gábor, a házi pék is rátalált a receptre, és kicsit továbbfejlesztve továbbadta most videóblogjában: "Ebben a videóban egy isteni sajtos snack receptet hoztam, amely nagyon finom, és nagyon roppanós, ahogy annak lennie kell. Szuper ötlet mártogatós szósz mellé, vagy akár magában is" - írja a csatornáján a beharangozóban -mi pedig most elhoztuk nektek, próbáljátok ki minél többen!

Gábor, a házi pék kréker receptje

Hozzávalók:
30 dkg finomliszt
7 g só
22 dkg vaj vagy margarin
22 dkg reszelt sajt
1 db tojás
4 dkg tejföl

Elkészítése:

  1. Egy konyhai robotgép keverőtáljában a lisztet elvegyítjük a sóval, majd beletesszük a szoba-hőmérsékletű vajat, a tojást, a lereszelt sajtot és a tejfölt, majd az egészet egy széles kekszkeverő-lapáttal összedolgozzuk. 
  2. A félkemény tésztát folpakba csomagoljuk, és kb. fél órára (de lehet 45 perc-1 óra is akár) a hűtőbe tesszük.
  3. A lehűlt tésztát enyhén lisztezett felületen kb. 3-4 mm-es vastagságúra kinyújtjuk, pizzavágóval felkockázzuk, majd a négyzetekből háromszögeket vágunk. Ha van kedvünk a további díszítéshez, akkor egy habzsák kinyomócsövével apró lyukakat is szaggathatunk bele.
  4. A kivágott krékereket egy sütőpapírral bélelt tepsibe vagy sütőlapra tesszük, majd 200 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső sütéssel, kb. 12-15  perc alatt halványbarnára sütjük.

Nézd meg videón, hogyan készül sajtos kréker!

20 kilós fogyás a mennyei pékáruk között - hogy csinálta?

Gábor, a házi pék a Mindmegette oldalán is megosztotta már sütési fortélyait, ám egy alkalommal nem a tésztaművészete miatt került a figyelem középpontjába: Gábor ugyanis nem rég elismerésre méltó átalakuláson ment keresztül, 20 kilótól szabadult meg 3 hónap alatt. Hogy hogyan, arról egy összefoglaló videóban mesélt, amelyből kiderült: az első és legfontosabb a mértékletesség volt. Az étrendjében radikális változtatásokra volt szükség, amiben dietetikus imserőse segített neki. Csökkentenie kellett a szénhidrátbevitelét, és a zsíros ételek fogyasztását is. Ez azonban nem azt jelentette, hogy mindenről lemondott, amit szeret.

  • Reggelire már csak egy zsemlét fogyasztott, vagy két vékony szelet kenyeret, amihez sok-sok zöldséget, és szalámit, virslit is evett. 
  • Az ebédje bármi lehetett, viszont figyelt arra, hogy kisebb adagokat egyen a megszokottnál, és hogy abbahagyja az evést, amikor jóllakott. Emellett a fehérjedús ételeket részesítette előnyben. 
  • Munka közben egy darab péksüteményt elfogyasztott, ez lehetett sós vagy édes is, mivel a kifejezetten aktív műszakok alatt ezt bőven le is dolgozta. 
  • Munka után már csak egy könnyű salátát fogyasztott, friss zöldségekből és tonhallal vagy csirkehússal. 
  • A cukros üdítőket pedig vízre cserélte. 

Alkalmanként, például a nyaralás alatt, megengedett magának valamilyen nassolnivalót is, de figyelt arra, hogy mozgással ezt le is dolgozza. 

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.