A sajtos kréker mindnyájunk kedvence volt gyerekként: ezek az apró, könnyű ropogós falatkák egy kis változatosságot hoztak a ropi és sós mogyoró uralta vendégségekbe és zsúrokba. Ha azt mondjuk, hogy ez a világ egyik legegyszerűbb sós aprósütije, amit nem érdemes boltban venni, mert a házi garantáltan ezerszer finomabb, akkor nem túlzunk: valóban villámgyorsan összeállítható a tésztája, tetszőleges formára vágható, és az ízvariációk száma végtelen: készítetjük magokkal vagy sópelyhekkel megszórva, vagy akár extraként parmezánnal is megszórhatjuk a tetejét.
Gábor a Házi pék is rátalált a receptre, és kicsit továbbfejlesztve továbbadta most videóblogjában: "Ebben a videóban egy isteni sajtos snack receptet hoztam, amely nagyon finom, és nagyon roppanós, ahogy annak lennie kell. Szuper ötlet mártogatós szósz mellé, vagy akár magában is" - írja a csatornáján a beharangozóban -mi pedig most elhoztuk nektek, próbáljátok ki minél többen!
Hozzávalók:
30 dkg finomliszt
7 g só
22 dkg vaj vagy margarin
22 dkg reszelt sajt
1 db tojás
4 dkg tejföl
Nézd meg videón, hogyan készül sajtos kréker!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.