Lila hagymás, majonézes krumplisaláta recept
Lila hagymás, majonézes krumplisaláta
Pihe-puha mézeskalács recept
Pihe-puha mézeskalács
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Karácsonyi bejgli recept
Karácsonyi bejgli
Zserbó – az eredeti recept recept
Zserbó – az eredeti recept
Franciasaláta (alaprecept) recept
Franciasaláta (alaprecept)
30 perces sajtos rúd recept
30 perces sajtos rúd
A tökéletes linzer (alaprecept) recept
A tökéletes linzer (alaprecept)
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Elronthatatlan sajtos pogácsa recept
Elronthatatlan sajtos pogácsa
A legfinomabb gesztenyekrémleves recept
A legfinomabb gesztenyekrémleves
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Diós és mákos bejgli egyszerűen recept
Diós és mákos bejgli egyszerűen
Klasszikus töltött káposzta recept
Klasszikus töltött káposzta
Alapételek

Váratlan vendégek? Készíts szezámmagos, füstölt sajtos csillagokat!

Ha az ünnepi őrületben kevés lett a sós vendégváró finomságból, vagy váratlanul bejelentkeznek rég látott rokonok, barátok is, nem kell pánikba esni! Ezzel a sajtos csillaggal megmentheted a helyeztet.

Előrelátók akinél van a hűtőben füstölt sajt és kamrában dugi szezámmag előnyben vannak, de természetesen a füstölt sajt helyett natúr sajt is jöhet, szezámmag híján pedig szórhatsz rá mákot, napraforgómagot vagy salátához való magkeveréket. Gyorsan elkészül és a végeredmény mindenképpen isteni finom lesz!

Szezámmagos, füstölt sajtos csillagok / Recept és fotó: Vidék íze magazin
  • Előkészítés: 40 perc 
  • Hűtés: 1 óra
  • Sütés: 20 perc 

Hozzávalók (kb. 50 darabhoz): 

  • 250 g finomliszt 
  • 200 g füstölt sajt 
  • 120 g kacsa- vagy libazsír 
  • 1,5 teáskanál só 
  • 2 evőkanál szezámmag 

A tetejére: 

  • 1 db tojás 
  • 2 evőkanál szezámmag 

Elkészítés:

  1. Késes betétű robotgépben összedolgozzuk a lisztet, a reszelt füstölt sajtot, a zsírt, a sót és a szezámmagot (vagy gyors mozdulatokkal kézzel összegyúrjuk). A tésztát átlátszó fóliába csomagoljuk és egy órára hűtőbe tesszük. 
  2. A pihentetett tésztát lisztezett munkafelületre borítjuk, 3 mm vastagra nyújtjuk, csillag alakú kiszúróval kiszaggatjuk, és két sütőpapíros tepsire rakosgatjuk. A csillagok tetejét megkenjük felvert tojással, és megszórjuk szezámmaggal. 180 fokos sütőben 20 perc alatt megsütjük. Jól záródó dobozban egy hétig is ropogós marad. 

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.