Ha az ünnepi őrületben kevés lett a sós vendégváró finomságból, vagy váratlanul bejelentkeznek rég látott rokonok, barátok is, nem kell pánikba esni! Ezzel a sajtos csillaggal megmentheted a helyeztet.
Előrelátók – akinél van a hűtőben füstölt sajt és kamrában dugi szezámmag – előnyben vannak, de természetesen a füstölt sajt helyett natúr sajt is jöhet, szezámmag híján pedig szórhatsz rá mákot, napraforgómagot vagy salátához való magkeveréket. Gyorsan elkészül és a végeredmény mindenképpen isteni finom lesz!
Előkészítés: 40 perc
Hűtés: 1 óra
Sütés: 20 perc
Hozzávalók (kb. 50 darabhoz):
250 g finomliszt
200 g füstölt sajt
120 g kacsa- vagy libazsír
1,5 teáskanál só
2 evőkanál szezámmag
A tetejére:
1 db tojás
2 evőkanál szezámmag
Elkészítés:
Késes betétű robotgépben összedolgozzuk a lisztet, a reszelt füstölt sajtot, a zsírt, a sót és a szezámmagot (vagy gyors mozdulatokkal kézzel összegyúrjuk). A tésztát átlátszó fóliába csomagoljuk és egy órára hűtőbe tesszük.
A pihentetett tésztát lisztezett munkafelületre borítjuk, 3 mm vastagra nyújtjuk, csillag alakú kiszúróval kiszaggatjuk, és két sütőpapíros tepsire rakosgatjuk. A csillagok tetejét megkenjük felvert tojással, és megszórjuk szezámmaggal. 180 fokos sütőben 20 perc alatt megsütjük. Jól záródó dobozban egy hétig is ropogós marad.
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.