Az eredeti Baklava  recept
Az eredeti Baklava
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Mákos guba  recept
Mákos guba
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Mirinda-szelet recept
Mirinda-szelet
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Csülkös bableves, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Csülkös bableves, ahogy Gáspár Bea készíti
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Alapételek

Váratlan vendégek? Készíts szezámmagos, füstölt sajtos csillagokat!

Ha az ünnepi őrületben kevés lett a sós vendégváró finomságból, vagy váratlanul bejelentkeznek rég látott rokonok, barátok is, nem kell pánikba esni! Ezzel a sajtos csillaggal megmentheted a helyeztet.

Előrelátók akinél van a hűtőben füstölt sajt és kamrában dugi szezámmag előnyben vannak, de természetesen a füstölt sajt helyett natúr sajt is jöhet, szezámmag híján pedig szórhatsz rá mákot, napraforgómagot vagy salátához való magkeveréket. Gyorsan elkészül és a végeredmény mindenképpen isteni finom lesz!

Szezámmagos, füstölt sajtos csillagok / Recept és fotó: Vidék íze magazin
  • Előkészítés: 40 perc 
  • Hűtés: 1 óra
  • Sütés: 20 perc 

Hozzávalók (kb. 50 darabhoz): 

  • 250 g finomliszt 
  • 200 g füstölt sajt 
  • 120 g kacsa- vagy libazsír 
  • 1,5 teáskanál só 
  • 2 evőkanál szezámmag 

A tetejére: 

  • 1 db tojás 
  • 2 evőkanál szezámmag 

Elkészítés:

  1. Késes betétű robotgépben összedolgozzuk a lisztet, a reszelt füstölt sajtot, a zsírt, a sót és a szezámmagot (vagy gyors mozdulatokkal kézzel összegyúrjuk). A tésztát átlátszó fóliába csomagoljuk és egy órára hűtőbe tesszük. 
  2. A pihentetett tésztát lisztezett munkafelületre borítjuk, 3 mm vastagra nyújtjuk, csillag alakú kiszúróval kiszaggatjuk, és két sütőpapíros tepsire rakosgatjuk. A csillagok tetejét megkenjük felvert tojással, és megszórjuk szezámmaggal. 180 fokos sütőben 20 perc alatt megsütjük. Jól záródó dobozban egy hétig is ropogós marad. 

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.