A szalonnát vékony, apró csíkokra vágjuk bőröstől, nehogy szétfőjön. A vöröshagymát vékony cikkekre felszeleteljük. A szalonna zsírját az olajon lassan kisütjük, hogy a szalonna meg ne égjen, és ne legyen túl száraz. Utána a szalonnát kiszedjük, és a zsírjában a hagymát üvegesre pároljuk.
Közben a felszeletelt kolbászt 3 dl vízben előfőzzük, utána a főzőlével együtt a megpárolt hagymához öntjük. (Az előfőzés kb. 10-15 percig tartson.)
Az előzőleg kiszedett szalonnacsíkokat visszatesszük, és újabb 10-15 percig összeforraljuk, vigyázva, hogy oda ne kapja az alját. Ezután beletesszük a paradicsomlevet és a leszűrt babkonzervet, és 5-10 percig összeforraljuk. Erős Pistával ízesítjük. Puha fehér kenyeret adunk hozzá. Nagyon finom, kiadós, laktató étel.
Megjegyzés
A receptet Horváth József küldte. Köszönjük!
Fotó: AS
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.