Klasszikus stíriai metélt
Tojásos nokedli fejes salátával
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Klasszikus grízgaluska leves
Dödölle - az eredeti recept
Rigó Jancsi, ahogy mi szeretjük
Kínai szezámmagos csirke
Mákos guba
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Csupacsokis brownie
Vadas marha
Epres blondie
Mirinda-szelet
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Zsemlegombóc
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Káposztás tészta egyszerűen
Krémes spenótfőzelék
Mézes-mustáros csirkemell
A palacsintát szinte a világ minden pontján ismerik ilyen vagy olyan formában. Összetevői és elkészítésének módjai aszerint változnak, hogy melyik országban készítik. A tésztája szinte az összes variációnál könnyedén elkészíthető, így nem csoda, hogy közszeretettel fogyasztják reggeli vagy desszert gyanánt is. Ezért nem árt, ha a következő három praktikát megfogadod. Hidd el, hogy sokkal jobb lesz a végeredmény.

Ha már profi vagy a palacsinta sütésben, akkor a következő három tippet mindenképpen fogadd még meg. Bármelyiket is választod, tuti jó szolgálatot fog tenni, hiszen így sokkal finomabb lesz a végeredmény, arról nem beszélve, hogy a tésztája sem fog lépten-nyomon elszakadni. Válaszd ki a neked legmegfelelőbbet és kombináld úgy, ahogyan neked tetszik - írja a Ripost.

Három fifikás trükk, amitől finomabb lesz a palacsinta /Fotó: Shutterstock
Három fifikás trükk, amitől finomabb lesz a palacsinta /Fotó: Shutterstock
  1. Ha egy klasszikus édes palacsintát készítenél, akkor tegyél a tésztádba egy kevés olajat, vaníliás cukrot és pudingport. Így tuti, hogy még finomabb lesz, ráadásul a szakadás veszélye is minimálisra csökken.
  2. Sokkal jobb lesz a palacsinta tésztája, ha a tejen kívül szódát vagy szénsavas ásványvizet is használsz hígításhoz fele-fele arányban. Így azon túl, hogy vékonyabb lesz, sütés közben nehezebben fog leragadni a tészta. Ha tejérzékeny vagy, akkor nyugodtan hagyd ki ezt a hozzávalót, nélküle is működni fog a recept.
  3. A palacsinta tésztájának összeállításánál keverj a masszához 2-3 evőkanál olajat, majd a sütésnél is önts egy minimálisat az első alá. A többi palacsinta sütésénél már az is elég, ha éppen csak megkened a sütőt. Így még tökéletesebb és kezelhetőbb lesz a tészta.

Fontos! Mielőtt nekilátsz kisütni a palacsintát, a kész tésztát legalább 30 percig pihentesd a hűtőben!

A Ripost rafinált vaníliás palacsintájának a receptjét itt találod, de ha kíváncsi vagy a legjobb Mindmegette receptekre, akkor itt keresgélj.

Különlegesre vágysz? Itt a mákosguba-palacsinta, aminél finomabbat még nem ettél

A mákos gubához szikkadt kiflire, tejre, vaníliás cukorra és darált mákra van szükség, és tovább fokozhatjuk az élvezeteket, ha a kész desszertet lelocsoljuk vaníliasodóval is. A mákos guba ízvilágát idézi a desszert palacsintás verziója, amihez kiflire ugyan nem, de egész mákra szükségünk lesz! Íme a recept, ami valóban pofonegyszerű, ami pedig a végén kisül belőle, nos, az a mennyekbe repít. Íme a mákosguba-palacsinta zseniális receptje videón is.

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.