Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Mákos guba  recept
Mákos guba
Praktikus

Három fifikás trükk, amitől finomabb lesz a palacsinta

Három fifikás trükk, amitől finomabb lesz a palacsinta /Fotó: Shutterstock
A palacsintát szinte a világ minden pontján ismerik ilyen vagy olyan formában. Összetevői és elkészítésének módjai aszerint változik, hogy melyik országban készítik. A tésztája szinte az összes variációnál könnyedén elkészíthető, így nem csoda, hogy közszeretettel fogyasztják reggeli vagy desszert gyanánt is. Ezért nem árt, ha a következő három praktikát megfogadod. Hidd el, hogy sokkal jobb lesz a végeredmény.

Ha már profi vagy a palacsinta sütésben, akkor a következő három tippet mindenképpen fogadd még meg. Bármelyiket is választod, tuti jó szolgálatot fog tenni, hiszen így sokkal finomabb lesz a végeredmény, arról nem beszélve, hogy a tésztája sem fog lépten-nyomon elszakadni. Válaszd ki a neked legmegfelelőbbet és kombináld úgy, ahogyan neked tetszik - írja a Ripost.

Három fifikás trükk, amitől finomabb lesz a palacsinta /Fotó: Shutterstock
Három fifikás trükk, amitől finomabb lesz a palacsinta /Fotó: Shutterstock
  1. Ha egy klasszikus édes palacsintát készítenél, akkor tegyél a tésztádba egy kevés olajat, vaníliás cukrot és pudingport. Így tuti, hogy még finomabb lesz, ráadásul a szakadás veszélye is minimálisra csökken.
  2. Sokkal jobb lesz a palacsinta tésztája, ha a tejen kívül szódát vagy szénsavas ásványvizet is használsz hígításhoz fele-fele arányban. Így azon túl, hogy vékonyabb lesz, sütés közben nehezebben fog leragadni a tészta. Ha tejérzékeny vagy, akkor nyugodtan hagyd ki ezt a hozzávalót, nélküle is működni fog a recept.
  3. A palacsinta tésztájának összeállításánál keverj a masszához 2-3 evőkanál olajat, majd a sütésnél is önts egy minimálisat az első alá. A többi palacsinta sütésénél már az is elég, ha éppen csak megkened a sütőt. Így még tökéletesebb és kezelhetőbb lesz a tészta.

Fontos! Mielőtt nekilátsz kisütni a palacsintát, a kész tésztát legalább 30 percig pihentesd a hűtőben!

A Ripost rafinált vaníliás palacsintájának a receptjét itt találod, de ha kíváncsi vagy a legjobb Mindmegette receptekre, akkor itt keresgélj.

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.