Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Párolt lilakáposzta  recept
Párolt lilakáposzta
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Puncstorta  recept
Puncstorta
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Praktikus

Három fifikás trükk, amitől finomabb lesz a palacsinta

Három fifikás trükk, amitől finomabb lesz a palacsinta /Fotó: Shutterstock
A palacsintát szinte a világ minden pontján ismerik ilyen vagy olyan formában. Összetevői és elkészítésének módjai aszerint változik, hogy melyik országban készítik. A tésztája szinte az összes variációnál könnyedén elkészíthető, így nem csoda, hogy közszeretettel fogyasztják reggeli vagy desszert gyanánt is. Ezért nem árt, ha a következő három praktikát megfogadod. Hidd el, hogy sokkal jobb lesz a végeredmény.

Ha már profi vagy a palacsinta sütésben, akkor a következő három tippet mindenképpen fogadd még meg. Bármelyiket is választod, tuti jó szolgálatot fog tenni, hiszen így sokkal finomabb lesz a végeredmény, arról nem beszélve, hogy a tésztája sem fog lépten-nyomon elszakadni. Válaszd ki a neked legmegfelelőbbet és kombináld úgy, ahogyan neked tetszik - írja a Ripost.

Három fifikás trükk, amitől finomabb lesz a palacsinta /Fotó: Shutterstock
Három fifikás trükk, amitől finomabb lesz a palacsinta /Fotó: Shutterstock
  1. Ha egy klasszikus édes palacsintát készítenél, akkor tegyél a tésztádba egy kevés olajat, vaníliás cukrot és pudingport. Így tuti, hogy még finomabb lesz, ráadásul a szakadás veszélye is minimálisra csökken.
  2. Sokkal jobb lesz a palacsinta tésztája, ha a tejen kívül szódát vagy szénsavas ásványvizet is használsz hígításhoz fele-fele arányban. Így azon túl, hogy vékonyabb lesz, sütés közben nehezebben fog leragadni a tészta. Ha tejérzékeny vagy, akkor nyugodtan hagyd ki ezt a hozzávalót, nélküle is működni fog a recept.
  3. A palacsinta tésztájának összeállításánál keverj a masszához 2-3 evőkanál olajat, majd a sütésnél is önts egy minimálisat az első alá. A többi palacsinta sütésénél már az is elég, ha éppen csak megkened a sütőt. Így még tökéletesebb és kezelhetőbb lesz a tészta.

Fontos! Mielőtt nekilátsz kisütni a palacsintát, a kész tésztát legalább 30 percig pihentesd a hűtőben!

A Ripost rafinált vaníliás palacsintájának a receptjét itt találod, de ha kíváncsi vagy a legjobb Mindmegette receptekre, akkor itt keresgélj.

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.