Lengyel Erika, a Mindmegette Maestrója, a gyerekbarát ízek mestere az Anyukonyha legelső részében egy igazán finom és egyszerű főételt készít, aminek garantáltan nagy sikere lesz majd az egész családban. Az őzgerincben sült füstös csirkébe csupa olyan alapanyag kerül, amit a gyerekek szeretnek. Ilyen a már említett csirkemell, a sonka és a füstölt sajt, amely az igazán különleges aromát kölcsönzi ennek az ételnek. Ha ez a húsmennyiség sem lenne elég, az egészet megkoronázza a még a ropogós baconkéreg! Az őzgerincben sült füstös csirke mellé finom köret is jár, mégpedig kakukkfüves tepsis burgonya.
Maestro tipp: Az őzgerinces csirkét az első sütési idő letelte után kiboríthatjuk egy sütőpapírral bélelt nagy sütőtepsire és mellé halmozhatjuk a kifőtt, fűszeres burgonyát. Ha így tesszük vissza a sütőbe az ételt, és bekapcsoljuk a grillfunkciót, akkor egyszerre pirul meg a hús és a köret, egyszerre lesz kész az étel minden alkotóeleme.
Hozzávalók:
Az őzgerinces csirkéhez:
A tepsis krumplihoz:
Elkészítés hosszú videón:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.