Csörögefánk recept
Csörögefánk
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Mákos guba  recept
Mákos guba
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Alapételek

Igazán gyerekbarát fogás az őzgerinces csirkemell, amivel együtt sül a csodás köret, a tepsis burgonya

Őzgerincben sült füstös csirkemell
Fotó: Móricz István / © Mindmegette
Az őzgerincben sült füstös csirkemell egy olyan fogás, amiben benne van minden favorit, gyerekbarát finomság, köretként pedig tepsis krumplit tehetünk a tányérra.

Lengyel Erika, a Mindmegette Maestrója, a gyerekbarát ízek mestere az Anyukonyha legelső részében egy igazán finom és egyszerű főételt készít, aminek garantáltan nagy sikere lesz majd az egész családban. Az őzgerincben sült füstös csirkébe csupa olyan alapanyag kerül, amit a gyerekek szeretnek. Ilyen a már említett csirkemell, a sonka és a füstölt sajt, amely az igazán különleges aromát kölcsönzi ennek az ételnek. Ha ez a húsmennyiség sem lenne elég, az egészet megkoronázza a még a ropogós baconkéreg! Az őzgerincben sült füstös csirke mellé finom köret is jár, mégpedig kakukkfüves tepsis burgonya.

Lengyel Erika az Anyukonyha első részében egy igazi gyerekbarát ételt készít, ez az őzgerincben sült füstös csirkemell
Lengyel Erika az Anyukonyha első részében egy igazi gyerekbarát ételt készít, ez az őzgerincben sült füstös csirkemell
FOTÓ: MÓRICZ ISTVÁN / MINDMEGETTE

Maestro tipp: Az őzgerinces csirkét az első sütési idő letelte után kiboríthatjuk egy sütőpapírral bélelt nagy sütőtepsire és mellé halmozhatjuk a kifőtt, fűszeres burgonyát. Ha így tesszük vissza a sütőbe az ételt, és bekapcsoljuk a grillfunkciót, akkor egyszerre pirul meg a hús és a köret, egyszerre lesz kész az étel minden alkotóeleme.

Így készül az őzgerincben sült füstös csirkemell kakukkfüves tepsis burgonyával, íme a recept kétféle videón

Hozzávalók:

Az őzgerinces csirkéhez:

  • 60 dkg csirkemell
  • 20 dkg szeletelt sonka
  • 20 dkg füstölt sajt
  • 2 db tojás
  • 1 csokor petrezselyem
  • 4 ek. tejföl
  • 3 ek. finomliszt
  • bors
  • 1 ek vaj
  • 25 dkg szeletelt bacon

A tepsis krumplihoz:

  • 1 kg sütni való burgonya
  • fél dl olaj
  • kakukkfű

Elkészítés hosszú videón:

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.