Franciasaláta (alaprecept) recept
Franciasaláta (alaprecept)
Karácsonyi bejgli recept
Karácsonyi bejgli
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Tiramisu egyszerűen recept
Tiramisu egyszerűen
Forralt bor egyszerűen recept
Forralt bor egyszerűen
30 perces sajtos rúd recept
30 perces sajtos rúd
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Elronthatatlan sajtos pogácsa recept
Elronthatatlan sajtos pogácsa
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Tárkonyos csirkeraguleves gazdagon recept
Tárkonyos csirkeraguleves gazdagon
Lencsés-húsos hasé recept
Lencsés-húsos hasé
Klasszikus töltött káposzta recept
Klasszikus töltött káposzta
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Fanta szelet egyszerűen recept
Fanta szelet egyszerűen
Kókuszgolyó pofonegyszerűen recept
Kókuszgolyó pofonegyszerűen
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
A tökéletes flódni recept
A tökéletes flódni
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Alapételek

Igazán gyerekbarát fogás az őzgerinces csirkemell, amivel együtt sül a csodás köret, a tepsis burgonya

Őzgerincben sült füstös csirkemell
Fotó: Móricz István / © Mindmegette
Az őzgerincben sült füstös csirkemell egy olyan fogás, amiben benne van minden favorit, gyerekbarát finomság, köretként pedig tepsis krumplit tehetünk a tányérra.

Lengyel Erika, a Mindmegette Maestrója, a gyerekbarát ízek mestere az Anyukonyha legelső részében egy igazán finom és egyszerű főételt készít, aminek garantáltan nagy sikere lesz majd az egész családban. Az őzgerincben sült füstös csirkébe csupa olyan alapanyag kerül, amit a gyerekek szeretnek. Ilyen a már említett csirkemell, a sonka és a füstölt sajt, amely az igazán különleges aromát kölcsönzi ennek az ételnek. Ha ez a húsmennyiség sem lenne elég, az egészet megkoronázza a még a ropogós baconkéreg! Az őzgerincben sült füstös csirke mellé finom köret is jár, mégpedig kakukkfüves tepsis burgonya.

Lengyel Erika az Anyukonyha első részében egy igazi gyerekbarát ételt készít, ez az őzgerincben sült füstös csirkemell
Lengyel Erika az Anyukonyha első részében egy igazi gyerekbarát ételt készít, ez az őzgerincben sült füstös csirkemell
FOTÓ: MÓRICZ ISTVÁN / MINDMEGETTE

Maestro tipp: Az őzgerinces csirkét az első sütési idő letelte után kiboríthatjuk egy sütőpapírral bélelt nagy sütőtepsire és mellé halmozhatjuk a kifőtt, fűszeres burgonyát. Ha így tesszük vissza a sütőbe az ételt, és bekapcsoljuk a grillfunkciót, akkor egyszerre pirul meg a hús és a köret, egyszerre lesz kész az étel minden alkotóeleme.

Így készül az őzgerincben sült füstös csirkemell kakukkfüves tepsis burgonyával, íme a recept videón

Hozzávalók:

Az őzgerinces csirkéhez:

  • 60 dkg csirkemell
  • 20 dkg szeletelt sonka
  • 20 dkg füstölt sajt
  • 2 db tojás
  • 1 csokor petrezselyem
  • 4 ek. tejföl
  • 3 ek. finomliszt
  • bors
  • 1 ek vaj
  • 25 dkg szeletelt bacon

A tepsis krumplihoz:

  • 1 kg sütni való burgonya
  • fél dl olaj
  • kakukkfű

Elkészítés:

  1. A csirkemellet és a sonkát felkockázzuk, a sajtot lereszeljük, a petrezselymet felaprítjuk és az egészet egy nagy tálba tesszük.
  2. Egy kis tálkába szórjuk a lisztet, hozzákanalazzuk a tejfölt és beleütünk két tojást, sózzuk és borsozzuk, majd alaposan összekeverjük.
  3. A masszát a húsos keverékhez adjuk és alaposan összeforgatjuk.
  4. Egy őzgerincformát kivajazunk és belehelyezzük a baconszeletekkel úgy, hogy a széleik kilógjanak, az oldalaik pedig kissé fedjék egymást. A baconszeletekre kanalazzuk a húsos masszát, elegyengetjük, végül ráhajtuk a kilógó baconszeleteket. A tetejét hosszában befedjük a maradék baconnel. Az egészet előmelegített sütőbe tesszük és 190-200 Celsius-fokon, alsó-felső módban sütjük 40 percen át.
  5. Amíg sül a csirke, addig elkészítjük a tepsis burgonyát. Ehhez a krumplit megpucoljuk, felkockázzuk és enyhén sós vízben addig főzzük, hogy a külseje már puha, belül viszont még picit nyers maradjon.
  6. Lecsepegtetjük a krumplit, végül egy nagy tálban összeforgatjuk az olajjal, sóval és a kakukkfűvel. Tepsire szedjük és a sütőben az őzgerinces csirke mellé vagy alá téve ropogósra sütjük.
  7. Amikor megpirult az őzgerinces csirke teteje, akkor kiborítjuk a formából egy sütőpapírral bélelt tepsire és visszatesszük a sütőbe, hogy a bacon körben, az oldalán is megpiruljon. Akár grillfunkciót is használhatunk, hogy minél hamarabb asztalra kerüljön az étel.
  8. Az őzgerinces füstös csirkét szeletekre vágva, a tepsis burgonyával együtt tálaljuk.

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.