Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Minestrone recept
Minestrone
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Egészséges

Ezzel a házi torokcukorkával akár több ezer forintot is spórolhatsz

Viszket, kapar, ég – rendkívül kellemetlen érzés a torokfájdalom és a köhögés, és sajnos ebben az időszakban ezek nem is ritka panaszok. A családi és a baráti körben egyre több felől lehet hallani, milyen sokan lázasak, náthásak, sokszor influenzaszerű tüneteik vannak.

Enyhébb panaszok esetén bevethetünk néhány bevált praktikát, amelyekért nem kell vagyonokat fizetni a gyógyszertárban. Ilyen lehet például az alábbi torokcukorka is, amely olyan természetes „hatóanyagokat” tartalmaz, mint a méz, a szegfűszeg- vagy a gyömbérpor.

Pofonegyszerű elkészíteni ezt a köhögés elleni házi cukorkát / Fotó: Cookist
Pofonegyszerű elkészíteni ezt a köhögés elleni házi cukorkát / Fotó: Cookist

Ez a házi csodaszer hatékonyan csillapítja a köhögést, és amint az a Cookist Instagram videójából kiderül, az elkészítése sem túl bonyolult folyamat.

Összetevők:

  • 130 ml víz
  • 210 g cukor
  • 15 ml citromlé
  • 20 g méz
  • 1 kávéskanál szegfűszegpor
  • 1 kávéskanál gyömbérpor
  • Porcukor

Elkészítés:

Öntsd egy lábasba a vizet, add hozzá a cukrot, a citromlevet, a mézet, valamint a fűszereket és keverd össze. Forrald fel, majd főzd húsz percen keresztül, ezután vedd le az edényt a tűzről.

Teríts sütőpapírt egy tepsibe és egy teáskanállal csorgasd rá a masszát, közben formázz belőle korongokat – egymástól körülbelül 2 centiméter távolságra helyezd el őket.

Szórd meg porcukorral a gyógyító finomság tetejét. Amennyiben nem szeretnéd, hogy még édesebb legyen a cukorka, akkor ezt a lépést nyugodtan ki is hagyhatod.

Borítókép: Cookist

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.