Az oldalast a csontok mentén feldaraboljuk, és egy tepsibe tesszük. Ízesítjük minden oldalát sóval, borssal, fűszerezzük köménnyel, majoránnával.
A paprikákat felszeleteljük, 2-3 centis darabokra vágjuk, és az oldalasra helyezzük. A vöröshagymát meghámozzuk, cikkekre vágjuk, és ezt is az oldalasra halmozzuk.
Pár babérlevelet is ráhelyezünk. A fokhagymát meghámozzuk, felaprítjuk, és egyenletesen eloszlatjuk a tesiben. Végül a paradicsomot cikkekre vágjuk, és mehet a többi zöldséghez a tepsibe. Még egyszer sózzuk, borsozzuk az egészet.
Előmelegítjük a sütőt 130 fokra. Kevés vizet öntünk a tepsi sarkába, ügyelve, hogy ne mossuk le a fűszereket a húsról. Az oldalasokat alufóliával lefedve sütjük másfél óráig, majd levesszük a fóliát a tepsiről, megfordítjuk az oldalast, és mindegyiket megkenjük zsírral. A sütő hőmérsékletét 160 fokra állítjuk, és így rakjuk vissza az oldalast még 20-25 percre. Félidőnél megfordítjuk a húsokat.
Az elkészült oldalast a vele sült zöldségekkel együtt tálaljuk, de a zöldségeket pürésítve, akár mártást is készíthetünk hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.