Az oldalast ízlés szerint feldaraboljuk, majd alaposan bedörzsöljük a zúzott fokhagymával. Ezután sózzuk, borsozzuk, megszórjuk az ételízesítővel és a fűszerekkel, majd felöntjük annyi tejjel, hogy ellepje. Ezután lefedjük a tálat, majd betesszük pár órára – vagy egész éjszakára – a hűtőbe, hogy az ízek átjárják a húst.
A mézet, a mustárt és a csípőspaprika-szószt összekeverjük egy tálba. A sertészsírt felolvasztjuk, majd egy tepsibe öntjük.
Kivesszük a hűtőből a bepácolt oldalast, alaposan lecsepegtetjük, majd papírtörlővel leitatjuk a nedvességet. Ezután alaposan beleforgatjuk a mézes-mustáros csípős mázba, beletesszük a tepsiben lévő zsírba, majd aláöntjük a vizet, és alufóliával lefedjük. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, majd két óra alatt puhára sütjük.
Amikor a hús már puha, levesszük a fóliát, visszatesszük a sütőbe, és szép pirosra sütjük. (Sütés közben többször megforgatjuk, hogy egyenletesen süljön.)
Megjegyzés
Én vékonyan lekarikáztam a krumplit, majd a hús sütésénél visszamaradt zsiradékban sütöttem meg.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.