Az oldalast előkészítjük: az estleges faggyúsabb részeket levágjuk, a húst feldaraboljuk, alaposan megsózzuk mindkét oldalát, majd egy tepsibe rendezzük.
Elkészítjük a pácot: egy kis tálba öntjük az olajat, fűszerezzük a pirospaprikával, az őrölt köménnyel, a borssal, a majoránnával és fokhagymaporral. Az egészet alaposan összekeverjük, majd ezt a pácot a húsokra öntjük, kézzel alaposan belemasszírozzuk a húsba. A pácolt oldalast letakarjuk, és hűtőbe tesszük minimum 5-6 órára, de ha egy északára rakjuk be, az még jobb.
A pihentetési idő letelte után a sütőt előmelegítjük 130 fokra.
Egy tálba rakjuk a mézet, felöntjük sörrel, majd az egészet alaposan összekeverjük, hogy a méz feloldódjon. A mézes-sörös keverékkel meglocsolgatjuk a pihentetett oldalasokat, rászórjuk a fokhagymagerezdeket, és a megtisztított, cikkekre vágott vöröshagymát.
A tepsit lefedjük alufóliával, és a 130 fokosra előmelegített sütőbe rakjuk 2 órára. Ha letelt az idő, kivesszük, leszedjük az alufóliát, a sütő hőmérsékletét 170 fokra emeljük, megfordítjuk a húsdarabokat, és 20-25 percig sütjük még, amíg szépen pirosra nem pirulnak.
Nézd meg videón is, hogyan készül a mézes-sörös sült oldalas:
Megjegyzés
Az elkészült sült oldalast szervírozhatjuk valamilyen burgonyakörettel, de szilveszterkor a legjobb választás mellé a lencsesaláta. Tökéletes fogás lehet az újévi vacsorán is!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.