Mákos guba  recept
Mákos guba
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Cigánypecsenye kétféleképpen recept
recept
Egyszerű
Mustár

Cigánypecsenye kétféleképpen

30 perc
4 adag
Megfizethető
2024. 05. 03.
Frissítve: 2024. 11. 06.
Tápérték(1 adag)
1114 kcal Energia
100.6 g Zsír
3.7 g Szénhidrát
44.5 g Fehérje

Elkészítés

  1. A húst előkészítjük, ha nem szeletelt, akkor nagyjából 6-8 milliméteres szeleteket vágunk, ha vastagabb, egy klopfoló segítségével finoman megütögetjük, ez picit a rostokat is puhítja.
  2. A páchoz egy nagyobb keverőtálban, amiben a hússzeletek is elférnek, a fokhagymagerezdeket egy fokhagymanyomó segítségével átnyomjuk, hozzáadjuk a pirospaprikát, fűszerezzük borssal, felöntjük az olajjal, és az egészet jó alaposan összekeverjük. Sót nem rakunk bele, mert a só kivonja a húsból a nedvességet.
  3. A pácba fektetjük a hússzeleteket, és alaposan összeforgatjuk, hogy a szeletek minden részére jusson a fűszeres olajból. Úgy igazítjuk a hússzeleteket, hogy az olaj pont ellepje, ezután letakarjuk, és egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Ha gyorsan akarjuk elkészíteni, akkor minimum egy óráig pácoljuk, de ha igazán jót szeretnénk enni, akkor további 3-4 napig érleljük a húst. Ezalatt az idő alatt naponta mozgassuk, forgassuk át a szeleteket.
  4. A pácolás végeztével következhet a sütés. Elkészítjük a szalonnából a kakastaréjt, a szalonnát 4-5 milliméteres szeletekre vágjuk, a szeleteket bevágjuk 5-6 milliméterenként. Egy serpenyőt alacsony hőmérsékleten hevíteni kezdünk, erre rakjuk a szalonnaszeleteket, időnként forgatva 6-8 perc alatt zsírjára pirítjuk, közben a kakastaréj forma is kialakul.
  5. A szalonnát kivesszük a serpenyőből, tálalásig félretesszük, a visszamaradt zsiradékot a serpenyőben hagyjuk, és ezen megsütjük a hússzeleteket. A hússzeletek egyik oldalát sütés előtt sózzuk. A hőfokszabályzót közepesre állítjuk, és behelyezzük a szeleteket a serpenyőbe a sózott oldalukkal lefelé. Egyszerre annyi szeletet sütünk, ami kényelmesen elfér a serpenyőben. Oldalanként 3-4 percig sütjük. Fordításkor sózzuk a hús másik oldalát is (utána már nem kell forgatni a húst).
  6. A másik verzió abban különbözik, hogy sütés előtt a szeletek egyik oldalát megkenjük mustárral, majd sózzuk, borsozzuk, és ezután helyezzük a serpenyőbe.
  7. Tálalás előtt a szalonnaszeletek tetejét pirospaprikába mártjuk, és a fűszeres kakastaréjt a hússzeletre rakjuk. Klasszikus körete a hasábburgonya vagy a vegyes köret, és nem maradhat el mellőle valamilyen savanyúság sem.

Nézd meg videón, hogyan készül a cigánypecsenye:

 

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

Sült pulykaszárny káposztaágyon
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

A legfinomabb franciasaláta
Recept
Egyszerű

A legfinomabb franciasaláta

30 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Sárgaborsó-krémleves
Recept
Egyszerű

Sárgaborsó-krémleves

60 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Mákosguba-palacsinta egyszerűen
Recept
Egyszerű

Mákosguba-palacsinta egyszerűen

30 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Vidék íze szerző profilképe

Vidék íze

Kelkáposztás tészta szalonnával és tojással
Recept
Egyszerű

Kelkáposztás tészta szalonnával és tojással

60 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Sütőben sült egyszerű fasírtgolyó
Recept
Egyszerű

Sütőben sült egyszerű fasírtgolyó

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Majorannás burgonyafőzelék
Recept
Egyszerű

Majorannás burgonyafőzelék

30 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Sajtbundás karaj sütőben sütve
Recept
Egyszerű

Sajtbundás karaj sütőben sütve

40 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Hasonló receptek

Sütőben sült egyszerű fasírtgolyó recept
Recept
Egyszerű

Sütőben sült egyszerű fasírtgolyó

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Zsíros hagymán sült tepsis csirkecombfilé recept
Recept
Egyszerű

Zsíros hagymán sült tepsis csirkecombfilé

55 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Stefánia-szelet recept
Recept
Rafinált

Stefánia-szelet

120 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Sertéstarja paradicsommal és olajbogyóval recept
Recept
Egyszerű

Sertéstarja paradicsommal és olajbogyóval

60 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Egyben sült paprikás fasírt recept
Recept
Egyszerű

Egyben sült paprikás fasírt

120 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Friss receptek

Egyedényes lasagne recept
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Vaníliakrémmel töltött fánk recept
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer recept
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert recept
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült pulykaszárny káposztaágyon recept
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Füstölt lazacos tésztasaláta recept
Recept
Egyszerű

Füstölt lazacos tésztasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

A legfinomabb borleves recept
Recept
Egyszerű

A legfinomabb borleves

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Fekete-erdő pohárkrém recept
Recept
Egyszerű

Fekete-erdő pohárkrém

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Panettone recept
Recept
Mester

Panettone

275 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézeskalács-házikó recept
Recept
Mester

Mézeskalács-házikó

190 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Vietnámi tojásos tekercs recept
Recept
Egyszerű

Vietnámi tojásos tekercs

15 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Nguyen Heni szerző profilképe

Nguyen Heni

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.