Az almás pite az a sütemény, aminek háztartásonként változik az elkészítése - sőt, az is lehet, hogy egy-egy háztartáson belül, alkalmanként különböző képpen készítik. Hol reszelve, hol szeletelve, hol párolva, hol nyersen helyezik a tölteléket a két lap közé, s még abban is mutatkoznak különbségek, hogy készítője megszórja-e mandulával, dióval, morzsával az alsó tésztaréteget, vagy sem, szór-e az almára fahéjat, tesz-e bele reszelt citromhéjat, mazsolát, és, hogy milyen vastagságúra nyújtja az omlós tésztát. Apropó, tészta. A pitetészta összetevőinek száma, aránya legalább akkora változatosságot mutat, mint az alma előkészítésének kérdése, és végül, hogy megkenjük-e a tetjét tojással, vagy sem? Mi is bemutattunk már jópár almás pitét, és bizton állíthatjuk: egyik jobb volt, mint a másik. Ez a lenti sütemény ugyanolyan finom, mint az elődei, az extrája, hogy egyfelől töltelékben igen gazdag, másfelől olyan szép, díszes a teteje, hogy akár tortának is elmenne. Annak tehát, aki egy piterjongó szülnapjára készítené a gyertyás desszertet, szerettel ajánljuk ezt a receptet!
A tésztához:
A kenéshez:
A töltelékhez:
Előkészítés: 40 perc
Hűtés: 1 óra
Sütés: 40 perc
1 adag: 240 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.