A zsemlét ketté vágjuk, rátesszük a sonkát. A zsemle szélére beleszúrjuk a ropikat és a zöldhagyma szárából kosarat fonunk.Kissé ecetes vízben buggyantott tojást készítünk, leszűrjük.
Elkészítjük a hollandi mártást. Az ecetes vízbe beletesszük a kockára vágott hagymát, csilit, babérlevelet és a sót, majd a harmadára lefőzzük. Lehűtjük, leszűrjük. A vajat felforraljuk, leszedjük a habját és kihűtjük.
A tojássárgáját kikavarjuk 1-2 e.k.hagymás ecettel és gőz fölött addig kavarjuk, amíg selymesen sűrű nem lesz, közben apránként hozzáadjuk a maradék levet. Amikor a kellő sűrűséget elérte, hozzákeverjük az olvasztott vajat, pár csepp citromlével, szerecsendióval, vagy curryvel ízesítjük.
A kosárba tesszük a tojást,meglékeljük,rácsurgatjuk a mártást és tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.