A spárgát meghámozzuk, a fás végeit levagdossuk, majd ezeket a leeső darabokat 1 liter vízben a sóval, a borssal, a cukorral és a citrom kifacsart levével felforraljuk, majd 10 percig főzzük.
A zsemlemorzsát aranybarnára pirítjuk a vajon.
A csirkemellet felvágjuk, és a vajon megsütjük oldalanként 5-5 perc alatt egy serpenyőben, közben megsózzuk, megborsozzuk.
A vajat a hollandi mártáshoz felforraljuk, majd az 1 ek vízzel és a citromlével összekevert tojássárgájához lassan hozzácsorgatjuk, folyamatosan és gyorsan kevergetve. A sót és a Cayenne-borsot csak a végén adjuk hozzá.
A spárga levét átszűrjük, és a fehér spárgát 6-7 percig abáljuk benne, majd leszűrjük.
A csirkemellet a vágódeszkára tesszük. Ismét felforrósítjuk a serpenyőt, amiben a húst sütöttük, majd a zöld spárgát 1-1,5 perc alatt erős lángon megpirítjuk benne.
Tányérokra rendezzük a fehér és a zöld spárgát, valamint a csirkehúst, leöntjük hollandi mártással, végül megszórjuk a pirított zsemlemorzsával.
NÉZD MEG VIDEÓN, HOGY KÉSZÜL A SPÁRGA ROSTON SÜLT CSIRKÉVEL ÉS HOLLANDI MÁRTÁSSAL
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.