Előkészítjük az alapanyagokat, a megmosott, lecsepegtetett spárga fás részét egyszerűen letörjük (pont azon a részen törik el, ahonnan már fogyasztható a spárga). A spárgaszárakat félbevágjuk. A megmosott kelkáposzta torzsáját kivágjuk, és a káposztát nagyobb darabokra vágjuk, leveleire bontjuk. A burgonyát megtisztítjuk, hosszában félbevágjuk, és nagyobb darabokra kockázzuk. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A burgonyát egy sütőtálba tesszük, jól meglocsoljuk olívaolajjal, alaposan sózzuk, és összeforgatjuk. Fűszerezzük kakukkfű- és rozmaringággal, végül egy egész fokhagyma tetejét levágjuk, és a fokhagymát a burgonya közé helyezzük.
Betesszük az előmelegített sütőbe, és 40-45 perc alatt pirosra sütjük. Sütés közben a burgonyadarabokat 1-2 alkalommal megkeverjük.
Amíg a burgonya sül, a spárgát és a kelkáposztaleveleket egy tepsibe helyezzük, meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk, enyhén borsozzuk, alaposan összeforgatjuk, majd szépen elrendezzük a tepsiben, és félretesszük, amíg a burgonya sütési idejéből már csak 15 perc marad hátra. Ekkor betesszük a sütőbe, és ez alatt a 15 perc alatt készre sütjük a káposztás spárgát is.
Jöhet a csirkemell. Ha szükséges, megtisztítjuk, az ínakat, porcos részeket levágjuk, majd félbevágjuk. A szeletek mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, a rozmaring- és kakukkfűleveleket durvára aprítjuk, és ezzel fűszerezzük a hússzeleteket.
Egy serpenyőben közepes lángon kevés olívaolajat hevítünk, majd a forró felületre helyezzük a csirkemellfiléket, kevés citromlevet facsarunk rá, a serpenyőbe dobunk pár fokhagymagerezdet, és a húst oldalanként nagyjából 3-4 percig sütjük.
Az elkészült csirkemelleket tálalásig pihentetjük. Ha jól dolgoztunk, minden egyszerre elkészült, már csak a salátaöntetet kell gyorsan összeállítanunk.
Egy keverőtálba kanalazzuk a mustárt, a mézet, citromlevet facsarunk rá, hozzáöntjük a balzsamecetet, felöntjük extraszűz olívaolajjal, enyhén sózzuk, borsozzuk, és egy haberő segítségével homogénre keverjük.
Következhet a saláta összeállítása! Egy nagy salátástálba tépkedjük a megmosott, lecsepegtetett salátaleveleket. Jöhet a sült burgonya és a spárgás káposzta, majd az öntettel nyakon öntjük, és jó alaposan összeforgatjuk. Végül a csirkemelleket felszeleteljük.
Az összekevert salátát egy tálra vagy tányérra halmozzuk, a tetejére rakjuk az illatos hússzeleteket, a salátára kevés olívaolajat és citromlevet csepegtetünk, megszórjuk fekete szezámmaggal, és már falatozhatunk is.
Nézd meg videón, hogyan készül a bitang jó tavaszi saláta fűszeres sült csirkemellel!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.