Előkészítjük a zöldségeket: a spárga fás részét eltávolítjuk, a szárakat zöldséghámozóval megpucoljuk, és nagyjából 3-4 centis darabokra vágjuk. Az újburgonyát alaposan megmossuk, a nagyobb darabokat félbevágjuk, a koktélparadicsomot megmossuk.
Egy tepsibe rakjuk a burgonyát, a spárgát és a paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk az olívaolajjal, jó alaposan összeforgatjuk, rárakjuk az egészben hagyott, megroppantott fokhagymagerezdeket, és berakjuk a sütőbe 20 percre.
Amíg a zöldségek sülnek, elkészítjük a csirkesteaket. A csirkemellek minden oldalát sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük a kakukkfűvel, a rozmaringgal és a citrom lereszelt héjával. Egy fémnyelű serpenyőt közepes lángon felhevítünk, beleöntjük az olívaolajat, és beletesszük csirkemelleket. Mellédobjuk az egészben hagyott fokhagymagerezdeket. Minden oldalát nagyjából 4-5 perc alatt körbesütjük (kérgesítjük), közben a sült zöldségeket a sütőből kivesszük, a sütő hőmérsékletét 120 fokra csökkentjük. Ha szépen megpirult a csirkemell, betesszük a serpenyőt az előmelegített sütőbe 7-8 percre.
Ha letelt a sütési idő, hőálló edényfogó kesztyű segítségével kivesszük a serpenyőt, ügyeljünk arra hogy ne égessük meg a kezünket. A serpenyőt visszarakjuk a főzőfelületre, vajat dobunk bele, és ha a vaj felolvadt, 2-3 percig locsolgatjuk vele a steaket, ezzel fényesítjük, és még gazdagabb ízűvé tesszük a csirkét.
Az elkészült csirkemelleket tálalás előtt deszkára tesszük, és alufóliával letakarva 4-5 percig pihentetjük, ezután felszeleteljük, és tányérra helyezzük, mellé halmozzuk a sült zöldségeket, és már fogyaszthatjuk is ezt a gyorsan elkészíthető akár ünnepi fogásnak is beillő üde tavaszi ételt.
Nézd meg videón, hogyan készül a csirkesteak tepsiben sült újburgonyával és spárgával:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.