A spárgákat meghámozzuk, a végeit eltávolítjuk. Egy nagyobb falú edényt a tűzhelyre helyezünk, beletesszük a spárgákat, és melléhelyezünk két kocka vajat, citromhéjat és 2-3 deciliter vizet. Fedő alatt 5-6 perc alatt készre főzzük.
A besamelmártáshoz a vajat felmelegítjük, hozzáöntjük a lisztet, zsemleszínűvé pirítjuk, majd hozzáöntünk 3-4 deciliter langyos tejet. 15-20 percig kevergetjük, reszelünk bele egy kevés szerecsendiót, parmezán sajtot, borsozzuk, sózzuk. A végén egy fóliával letakarhatjuk, így nem fog megkeményedni, beszáradni a teteje.
A bacont apróra vágjuk, és forró serpenyőben aranybarnára pirítjuk egy kicsi olívaolaj hozzáadásával. Egy tálkába kiöntjük, és a serpenyőben maradt szalonnás olajban, közepes lángon a spárgákat megforgatjuk.
A spárgákat nyakon öntjük a besamelmártással, rászórjuk a bacondarabokat és opcionálisan friss petrezselyemmel és egy kevés őrölt borssal tálaljuk.
Nézd meg videón is, hogyan készül a fehér spárga besamelmártással és pirított baconnel:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.