A vajból és a lisztből világos rántást készítünk. A tűzről levéve gyors keverés mellett a csontlével felengedjük, megsózzuk.
Egy kis serpenyőben a finomra vágott vöröshagymát vajon megpároljuk, hozzáadjuk a szintén finomra vágott gombát, és megpirítjuk.
A mártást kevés szemes fehérborssal és a párolt gombával ízesítjük, és jól kiforraljuk. Finom szűrőn átszűrjük.
Megjegyzés
A mártást alapmártásként használjuk, de fehér húsú ételekhez önállóan is adhatjuk. Ha halakhoz használjuk, úgy hal alaplével, ha szárnyashoz, akkor szárnyas alaplével készítjük.
A receptet Dzsafi küldte. Köszönjük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.