A nagyon apróra vágott hagymát sárgára pirítjuk az olajban. Ezután a szintén apróra vágott zöldpaprikával pirítjuk 1-2 percig, majd lehúzzuk a tűzről, és kicsit hűlni hagyjuk. A gulyáskrémet és a Piros Aranyat beletesszük, és összekeverjük. Ezután meghintjük pirospaprikával, majd a kakukkfüvet, a majorannát és a borsot is beletesszük.
A kockára vágott tarját beleteesszük és összekeverjük a már elkészült alappal. Ezután kb. 1 deci vizet töltünk rá, és főzni kezdjük. Néhány perc múlva felöntjük vízzel. Fedő alatt, kis lángon kb. 1 órán át főzzük. Tarhonyával vagy nokedlivel tálaljuk.
1. Azért hagyom hűlni a hagymát pirítás után, mert a paprika keserű lesz, ha rögtön belehintem.
2. Vigyázzunk! A gulyáskrém és a piros arany nagyon sok sót tartalmaz.
3. A pörkölt szaftja a szétfőtt hagymától lesz sűrű.
A receptet <b>Sztankay László</b> küldte! Köszönjük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.