A nagyon apróra vágott hagymát sárgára pirítjuk az olajban. Ezután a szintén apróra vágott zöldpaprikával pirítjuk 1-2 percig, majd lehúzzuk a tűzről, és kicsit hűlni hagyjuk. A gulyáskrémet és a Piros Aranyat beletesszük, és összekeverjük. Ezután meghintjük pirospaprikával, majd a kakukkfüvet, a majorannát és a borsot is beletesszük.
A kockára vágott tarját beleteesszük és összekeverjük a már elkészült alappal. Ezután kb. 1 deci vizet töltünk rá, és főzni kezdjük. Néhány perc múlva felöntjük vízzel. Fedő alatt, kis lángon kb. 1 órán át főzzük. Tarhonyával vagy nokedlivel tálaljuk.
1. Azért hagyom hűlni a hagymát pirítás után, mert a paprika keserű lesz, ha rögtön belehintem.
2. Vigyázzunk! A gulyáskrém és a piros arany nagyon sok sót tartalmaz.
3. A pörkölt szaftja a szétfőtt hagymától lesz sűrű.
A receptet Sztankay László küldte! Köszönjük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.