A salátát alaposan megmossuk, lecsepegtetjük, a külső leveleit eltávolítjuk. Két edénybe 2x5 dl vizet öntünk, és ecetet adunk hozzá. Az egyikben elkeverjük a cukrot, a másikban a sót. A salátaleveleket szétosztjuk a két edényben. Félretesszük, és állni hagyjuk legalább 1 óráig, végül összekeverjük.
Egy nagyobb tálba szórjuk a lisztet, hozzáadunk egy db tojást, a sót és a vizet ( lassan adagolva ).
Egy közepes lábosban legalább 2 l sós vizet forralunk. Amikor már forr, beleszaggatjuk a tésztát egy nokedliszaggatóval, és pár percig főzzük. A megfőtt nokedlit lecsepegtetjük, és áttesszük egy főzőedénybe.
A szalonnát apróra vágjuk, és egy kevés olajon vagy zsíron megpirítjuk, majd zsírjával együtt a nokedlihez adjuk.
A maradék tojást felverjük. A kész nokedlit folyamatos kevergetés mellett 1-2 perc alatt újramelegítjük a tojással, majd levesszük a tűzről, és további 1-2 perc alatt hagyjuk összeállni. Megsózzuk, és melegen tálaljuk a salátával.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.