A nokedlihez 4-5 liter vizet 1 ek sóval felteszünk forrni.
A lisztet egy keverőtálba tesszük, ráütünk 4 tojást, megsózzuk, megfűszerezzük finomra aprított snidlinggel és petrezselyemmel, hozzáadunk 2,4 dl vizet, majd kikeverjük. Nem baj, ha helyenként lisztes marad, akkor jó a tészta, ha nincs teljesen kidolgozva.
A nokedliszaggatót bevizezzük, és a forró vízben kiszaggatjuk a galuskákat. Megvárjuk, amíg feljönnek a víz felszínére, majd további 2-3 percig főzzük. Közben két tojást felverünk villával, és hozzákeverjük a tejfölt.
A megfőtt nokedlit leszűrjük, egy tálba tesszük, és hozzákeverjük a tejfölös tojást. Megsózzuk és megborsozzuk.
A cukrot egy tálban összekeverjük az ecettel, majd hozzadunk 4 dl hideg vizet. Megsózzuk, megborsozzuk. Beletesszük a negyedelt salátát, a tetejére reszelhetünk főtt tojást. A salátát a tojásos nokedli mellé kínáljuk.
Megjegyzés
Recept és fotó: Baromfi Termék Tanács, Tojásszövetség
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.