A lisztet megsózzuk, összekeverjük, hozzáütjük a tojást, és annyi vízzel, amennyit felvesz nokedlitésztát keverünk belőle.
Egy nagy fazékban vizet forralunk, és több részletben a forró vízbe szaggatjuk.
Amikor a nokedlik feljöttek a víz felszínére, egy szűrővel kiszedjük, jól lecsepegtetejük.
Egy lábasban felolvasztjuk a zsírt, rátesszük a nokedlit, jól átforgatjuk, átmelegítjük, majd ráöntjük a kicsit megsózott, elkevert tojásokat, és fakanállal összekeverjük.
Amikor már mindenhol bevonta a tojás a tésztát, kicsit rásült, akkor jó.
A salátát hagyományos módon, kevés ecettel, cukorral, pici sóval készült lévelleöntjük, és a tojásos nokedlivel tálaljuk.
Megjegyzés
Nem szabad sokáig sütni, amikor a tojás már rajta van, mert akkor rántottás tojás lesz, nem tojásos nokedli.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.