Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Kijevi csirkemell rizibizivel
Káposztás tészta egyszerűen
Kínai szezámmagos csirke
Dödölle - az eredeti recept
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Klasszikus stíriai metélt
Farsangi szalagos fánk
Klasszikus kuglóf
Krémes spenótfőzelék
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Mézes-mustáros csirkemell
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Babgulyás
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Kapros tökfőzelék virslivel
Zsemlegombóc
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Rakott zöldbab darált hússal
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Ropogós képviselőfánk (choux au craquelin) Ide Süss Diától recept
recept
Rafinált
Glutént tartalmazó gabonafélékTojásTejDiófélék

Ropogós képviselőfánk (choux au craquelin) Ide Süss Diától

75 perc
12 adag
Megfizethető
2024. 09. 12.

Elkészítés

  1. A craquelin hozzávalóit egynemű tésztává gyúrjuk, majd kettő sütőpapír között, kb. 0,5 mm vastagra nyújtjuk és kifagyasztjuk (betesszük a mélyhűtőbe).
  2. A sütőt előmelegítjük 190 fokra (légkeveréses).
  3. A vizet, a tejet, a vajat, a sót és a cukrot edénybe öntjük és kevergetve felforraljuk. Levesszük a tűzről és ráöntjük a lisztre. Összedolgozzuk és visszatesszük a tűzre. Addig „égetjük”, amíg elválik az edény falától. Utána hozzáadjuk egyesével a tojásokat és alaposan kikeverjük.
  4. A tésztát habzsákba töltjük, és sütőpapírra kis halmokat nyomunk belőle. A kifagyasztott tésztából a kinyomott tésztával megegyező nagyságú köröket szaggatunk, és az égetett tészták tetejére helyezzük őket. A forró sütőbe rakjuk, a tetejüket megspricceljük vízzel. Kb. 15 percig sütjük, amíg picit barnulni kezdenek.
  5. Elkészítjük a túrómousse-t. A túrót a porcukorral, a reszelt citromhéjjal, a vaníliarúd kikapart magjaival robotgépben krémes állagúvá dolgozzuk. A tejszínt felverjük, és a túrókrémbe forgatjuk. A krémből egy keveset lábasba teszünk, és melegíteni kezdjük, majd hozzáadjuk az előre beáztatott zselatinlapokat és felolvasztjuk benne. Végül a krémbe keverjük és hűtőbe tesszük.
  6. A maracuját kettévágjuk, kikaparjuk a belsejét, hozzáadjuk a fél lime levét és a cukrot, pár percig pároljuk, és hagyjuk kihűlni. A mandulagrillázshoz feltesszük a cukrot egy kevés vajjal, karamellizáljuk. Egy tepsit vastagon kivajazunkk, rászórjuk a szeletelt mandulát, ráöntjük a karamellt, és hagyjuk megszilárdulni.
  7. A fánkokat kettévágjuk, az aljába tesszük egy kevés maracuja coulist, és végül csillagcsöves habzsákkal betöltjük a túrómousse-t. A tetejét leporcukrozzuk és rátesszük. Végül mandulagrillázzsal és friss mentalevéllel díszítjük.

Megjegyzés
Amire még szükség van: - kör alakú kiszúró (kb. 8cm átmérőjű) - csillagcső (közepes) - mini tart sütőforma (kb. 10cm átmérőjű)

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

A legfinomabb profiterol
Recept
Rafinált

A legfinomabb profiterol

90 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

|

2025.01.12.

Csörögefánk
Recept
Egyszerű

Csörögefánk

45 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kőrösy Gabriella szerző profilképe

Kőrösy Gabriella

|

2025.01.09.

Profiterol alaprecept
Recept
Mester

Profiterol alaprecept

90 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.01.09.

Lurpak vajas, sajtkrémes képviselőfánk
Recept
Mester

Lurpak vajas, sajtkrémes képviselőfánk

130 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2024.12.19.

Klasszikus képviselőfánk
Recept
Mester

Klasszikus képviselőfánk

65 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Pallagi Flóra szerző profilképe

Pallagi Flóra

|

2024.12.03.

Piros bogyós choux
Recept
Bonyolult

Piros bogyós choux

90 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

|

2024.06.23.

Zserbó, ahogy Bay Éva készíti
Recept
Bonyolult

Zserbó, ahogy Bay Éva készíti

60 perc
|
8 adag
|
Költséges
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

|

2022.12.22.

Hasonló receptek

Friss receptek

Házi vaníliasodó recept
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya recept
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa recept
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj recept
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes recept
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Házi majonéz recept
Recept
Egyszerű

Házi majonéz

5 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.12.

Reszelt túrós sütemény recept
Recept
Egyszerű

Reszelt túrós sütemény

95 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.09.

Illatos-omlós csirke recept
Recept
Egyszerű

Illatos-omlós csirke

30 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Nguyen Heni szerző profilképe

Nguyen Heni

|

2025.02.07.

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.