Forraljunk fel 2,5 dl vizet 10 dkg vajjal, 1 tk cukorral és egy csipet sóval. Ezután adjunk hozzá 15 dkg lisztet, és keverjük, amíg a tészta elválik az edény falától, majd vegyük le a tűzről. Hagyjuk kicsit hűlni, és egyenként keverjünk bele 4 db tojást. Töltsük habzsákba, és nyomjunk belőle sütőpapírral kibélelt tepsire diónyi nagyságú halmokat. Kenjük meg a fánkocskák tetejét egy kevés vízzel, és tegyük őket 190 fokra előmelegített sütőbe kb. 30 percre. Sütés közben ne nyissuk ki a sütő ajtaját, mert összeesnek a fánkok. Majd hagyjuk kihűlni, és vágjuk ketté őket.
A krémhez forraljunk fel 3 dl tejet 2 dl tejszínnel és 1 db vaníliarúd kikapart magjaival. Közben keverjünk krémesre 2 db tojássárgáját 5 dkg cukorral, 1 ek kukoricakeményítővel és egy csipet sóval. Fokozatosan keverjük hozzá a forró tejet, majd öntsük vissza a lábosba, és melegítsük alacsony hőfokon, amíg besűrűsödik. Végül keverjünk hozzá 2 ek vajat.
Hagyjuk a krémet kicsit hűlni, majd szedjük habzsákba, és töltsük meg vele a fánkok alját. Rakjuk rájuk a kalapjukat, és tálaljuk porcukorral megszórva.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.