Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Minestrone recept
Minestrone
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Mákos guba  recept
Mákos guba
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Szalagos fánk  recept
recept
Mester

Szalagos fánk

120 perc
4 adag
Átlagos
2024. 01. 09.

Elkészítés

  1. A szalagos fánk tésztájához élesztőből és egy csészényi tejből kovászt készítünk, a lisztet elmorzsoljuk a puha vajjal, majd a kovásszal és a többi hozzávalóval bedagasztjuk. Jól kidolgozzuk, és kb. 1 órán át meleg helyen kelesztjük.
  2. Deszkán ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk a tésztát, és lisztezett formával kerek fánkokat szaggatunk. Még 20-30 percet pihentetjük (lehetőség szerint meleg helyen, ne kapjon huzatot).
  3. Forró, bő olajban - az egyik felét - fedő alatt aranybarnára sütjük, majd a másik felét fedő nélkül sütjük meg. Baracklekvárral és porcukorral tálaljuk.

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

Sütőporos fánk
Recept
Bonyolult

Sütőporos fánk

35 perc
|
0 adag
|
Átlagos
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Csörögefánk (Bába foga)
Recept
Bonyolult

Csörögefánk (Bába foga)

90 perc
|
6 adag
|
Olcsó
Papikné Veress Andrea szerző profilképe

Papikné Veress Andrea

30 perces túrófánk
Recept
Egyszerű

30 perces túrófánk

30 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Wagensommer Alexandra szerző profilképe

Wagensommer Alexandra

Vaníliakrémmel töltött fánk
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Gyors túrófánk
Recept
Egyszerű

Gyors túrófánk

30 perc
|
6 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Malpura, joghurtos fánkocskák örömmel
Recept
Rafinált

Malpura, joghurtos fánkocskák örömmel

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Erdélyi túrófánk
Recept
Egyszerű

Erdélyi túrófánk

45 perc
|
12 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Hagyományos csörögefánk
Recept
Bonyolult

Hagyományos csörögefánk

45 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Nagymama féle fánk
Recept
Egyszerű

Nagymama féle fánk

35 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Hasonló receptek

Sütőporos fánk recept
Recept
Bonyolult

Sütőporos fánk

35 perc
|
0 adag
|
Átlagos
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Fánk vaníliakrémmel töltve recept
Recept
Rafinált

Fánk vaníliakrémmel töltve

105 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Fánk, ahogy Szabi a pék készíti recept
Recept
Mester

Fánk, ahogy Szabi a pék készíti

120 perc
|
6 adag
|
Átlagos
Szabi, a pék szerző profilképe

Szabi, a pék

Farsangi szalagos fánk recept
Recept
Mester

Farsangi szalagos fánk

55 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kőrösy Gabriella szerző profilképe

Kőrösy Gabriella

Szalagos fánk recept
Recept
Egyszerű

Szalagos fánk

60 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Foszlós farsangi fánk recept
Recept
Bonyolult

Foszlós farsangi fánk

120 perc
|
30 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Friss receptek

Egyedényes lasagne recept
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Vaníliakrémmel töltött fánk recept
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer recept
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert recept
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült pulykaszárny káposztaágyon recept
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Füstölt lazacos tésztasaláta recept
Recept
Egyszerű

Füstölt lazacos tésztasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

A legfinomabb borleves recept
Recept
Egyszerű

A legfinomabb borleves

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Fekete-erdő pohárkrém recept
Recept
Egyszerű

Fekete-erdő pohárkrém

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Panettone recept
Recept
Mester

Panettone

275 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézeskalács-házikó recept
Recept
Mester

Mézeskalács-házikó

190 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Vietnámi tojásos tekercs recept
Recept
Egyszerű

Vietnámi tojásos tekercs

15 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Nguyen Heni szerző profilképe

Nguyen Heni

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.